Ραντεβού των «Αγανακτισμένων» όλου του κόσμου αυτό το Σάββατο!


Αυτό το Σάββατο, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, σε πόλεις της Ελλάδας, σε 719 πόλεις και σε 71 χώρες σε όλο τον κόσμο, οι «Αγανακτισμένοι» επιχειρούν να αποτελέσουν ένα δυναμικό κίνημα ενάντια στις άδικες οικονομικές αποφάσεις που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις ή τις τράπεζες, ενάντια στη συρρίκνωση της Δημοκρατίας, στα μέτρα λιτότητας, στις περικοπές μισθών, στη διάλυση των υπηρεσιών  παιδείας, υγείας κ.α.
Η κάθε χώρα έχει τα δικά της αιτήματα, με κοινή όμως συνισταμένη ότι «δεν πάει άλλο».  Στην Ευρωπαϊκή Ημέρα διαμαρτυρίας, καλεί τα εθνικά κόμματα που συμμετέχουν στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η Εκτελεστική του Επιτροπή, «να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις της 15ης Οκτώβρη, με πλήρη σεβασμό στην αυτονομία του κινήματος των “Αγανακτισμένων”».

Κατά το πρότυπο του κινήματος στις ΗΠΑ "Κατάληψη στη Wall Street", περίπου 4.000 Βρετανοί ετοιμάζονται να δώσουν το "παρών" στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου από το κίνημα "Καταλάβετε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου".

Διαδηλώσεις ενάντια στην υπέρμετρη εξουσία του τραπεζικού τομέα θα πραγματοποιηθούν στη χώρα της «ουδετερότητα;» την Ελβετία και στις πόλεις  Ζυρίχη,  Γενεύη , Βασιλεία.   
Τα ραντεβού για μια παγκόσμια, ειρηνική διαδήλωση των «Αγανακτισμένων», κλείνονται από τα Κινήματα, στην ιστοσελίδα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή», από όπου ξεκίνησε και το  κάλεσμα για ταυτόχρονη διεθνή κινητοποίηση.
Σε ανακοίνωση του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο οποίο μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αυτό το κίνημα δημιούργησε ένα χώρο πρωτοφανούς κριτικής του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη. Το κίνημα των “Αγανακτισμένων” δεν κριτικάρει απλώς το σύστημα αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, αλλά διοργανώνει κινητοποιήσεις σε δημόσιους χώρους και εναντιώνεται σ' εκείνους τους θεσμούς και τις πολιτικές δυνάμεις που εφαρμόζουν τις περικοπές σε εργασιακό, κοινωνικό ή πολιτικό επίπεδο. Οι “Αγανακτισμένοι” ηγούνται επίσης των κοινωνικών διαμαρτυριών ενάντια στις άδικες οικονομικές αποφάσεις που λαμβάνονται από τις επιχειρήσεις ή τις τράπεζες, αλλά και ενάντια στις νομικές δομές, μέσω της εκστρατείας τους για το δικαίωμα στη στέγαση και την αντίθεσή τους στις εξώσεις.
... Για την Ευρωπαϊκή Αριστερά αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας να  πάρουν μέρος όλοι και όλες σε αυτές τις κινητοποιήσεις, γι' αυτό και θα συμμετέχουμε, ζητώντας από όλους όσοι επηρεάζονται από την κρίση, να κάνουν το ίδιο, ώστε να δείξουμε τη δύναμη της Ευρώπης των πολιτών, ενάντια στην Ευρώπη των αγορών.
Πιστεύουμε πως το καθήκον μας αυτή τη στιγμή είναι να συνεισφέρουμε στην ενδυνάμωση του κινήματος διαμαρτυρίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνεισφέροντας έτσι και στην οικοδόμηση της αναγκαίας εναλλακτικής πρότασης που χρειάζεται ενάντια σε αυτή την καπιταλιστική κρίση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια