Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν ξέραμε και δεν θέλαμε να σταματήσουμε τη φοροδιαφυγή»


«Η φορολογική πολυνομία και η εκτεταμένη διαφθορά του φοροεισπρακτικού  μηχανισμού είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που δεν έχουν επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης.  
Μιλώντας  σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ,  η Kantor και η Κίνηση Πολιτών, με θέμα «Φοροδιαφυγή και κοινωνική δικαιοσύνη», ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέραμε και δεν
θέλαμε να σταματήσουμε τη φοροδιαφυγή. Γι’ αυτό το πρώτο που απαιτείται σήμερα είναι  το πολιτικό θάρρος και η αναγνώριση του προβλήματος, καθώς η τραγική δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δεν μας δίνει πλέον άλλα περιθώρια καθυστερήσεων».

Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε, ανάμεσα σε άλλα, έναν Υπουργό Οικονομικών ο οποίος θα ασχολείται αποκλειστικά με τα έσοδα, καθώς και τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας που θα ασχολείται αποκλειστικά με την είσπραξη των φόρων, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να «γκρεμιστεί» το υπάρχον σύστημα και να αντικατασταθεί από έναν εντελώς νέο διοικητικό μηχανισμό βεβαίωσης και είσπραξης φόρων χωρίς τις δεσμεύσεις και τα βαρίδια του παρελθόντος.  
«Να δημιουργηθεί μια νέα ευέλικτη υπηρεσία, σε απόσταση από την εκάστοτε κυβέρνηση, που ενδεχομένως θα υποκαταστήσει τις υπάρχουσες Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία, με εξειδικευμένο προσωπικό που θα αμείβεται με βάση την απόδοσή του και θα βασίζεται σε αξιοκρατικά κριτήρια και σε τεχνολογική υποστήριξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 
Τέλος, ο  κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η αλλαγή της φορολογικής πολιτικής είναι ένα κατεξοχήν ζήτημα που χρειάζεται συναίνεση. Έχουμε σήμερα μια ευκαιρία ως πολιτικό σύστημα να αλλάξουμε ρηξικέλευθα την φορολογική μας πολιτική γι’ αυτό και η νέα κυβέρνηση οφείλει να φέρει το συντομότερο δυνατόν ένα νέο, καινοτόμο και τολμηρό φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Αν και πάλι αναλωθούμε σε μπαλώματα και μικροδιευθετήσεις στη φορολογία, θα χάσουμε ως χώρα άλλη μια ευκαιρία αυτή την φορά, όμως, με απρόβλεπτες συνέπειες».   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια