ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΕΒΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Με την φράση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη «όχι στο χρυσό με χίλια χέρια», ενδεικτική της ψηφοφορίας που ακολούθησε, ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυκτα η μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ...
την έκφραση γνώμης σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης χρυσού στο Πέραμα του Έβρου.



Και οι 40 παρόντες στην αίθουσα δημοτικοί σύμβουλοι εκφράστηκαν αρνητικά με μοναδικό...«Λακεδαιμόνιο» τον Γιάννη Λασκαράκη ο οποίος αφού είδε την πρόταση του, για υιοθέτηση της μελέτης και να "ρίξουμε το μπαλάκι" στην Αθήνα, να απορρίπτεται και από τους 40 συναδέλφους του, αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.



Κατά την μαραθώνια συνεδρίαση οι επιστήμονες που εκφράστηκαν κατά της επένδυσης, τονίζοντας την επικινδυνότητας της, έδειξαν να επικρατούν κατά κράτος των συναδέλφων τους που μίλησαν υπέρ των χρυσωρυχείων και των εκπροσώπων της εταιρίας, ενώ όπως τόνισε ο κ. Λαμπάκης, καταρρίφθηκε και η θέση ότι απουσιάζει ο επιστημονικός διάλογος. Καταπέλτης, σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι της επένδυσης, ήταν και η εισήγηση που έγινε εκ μέρους του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Κατσαντούρα.


Σήμερα Τρίτη στις 7:00 μ.μ. συνεδριάζει για τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα μεταλλεία χρυσού στο Πέραμα Έβρου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής και το απόγευμα της Τετάρτης το ίδιο θέμα θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 17:00 στην Κομοτηνή. 
gatzoli.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια