Οι ΑΝ.ΕΛ Έβρου για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ν. Έβρου, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, οι πολιτευτές, τα απλά μέλη του κινήματος και ο βουλευτής δεν έχουμε συγκληθεί ακόμη για να αποφασίσουμε ποια θα είναι η παράταξη που θα στηρίξουμε στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Το Εθνικό Συμβούλιο του κινήματος αποφάσισε να στηρίξει μόνο ανεξάρτητους υποψηφίους οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν το χρίσμα από μνημονιακό κόμμα αλλά και έχουν διαγραφεί επίσημα από αυτό.

Η τοποθέτηση του προέδρου μας κου Πάνου Καμμένου είναι η παρακάτω:

«Θα θέσουμε τον ελληνικό λαό προ των ευθυνών του. Θα του πούμε: αποδέχεσαι την πολιτική Μέρκελ, Βενιζέλου, Σαμαρά για την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας; ή του λες ένα μεγάλο «όχι» και συστρατεύεσαι με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Στις 25 Μαΐου και λίγο πριν, λίγο μετά, θα έχουμε τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές. Ακούστηκαν ό,τι σενάρια μπορείτε να φανταστείτε. Έχω διαβάσει απίθανα πράγματα, είναι δε μια εφημερίδα που έβγαλε μέχρι ότι είμαι ο νονός του Μπαλτάκου, η οποία κατά καιρούς βγάζει συνεργασία με τον έναν ή με τον άλλον και δυστυχώς βάζει και στελέχη μας να διαψεύδουν ή να επιβεβαιώνουν. Θα σας πω το εξής: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, όπου μπορούμε - και ανάλογα με τις συνθήκες των τοπικών κοινωνιών, που θα τις κρίνετε εσείς και οι συντονιστικές μας, οι πολιτευτές και οι βουλευτές μας - με ίσους όρους, με πρώτες τις λαϊκές συνελεύσεις που θα γίνουν, θα κατεβάσουμε δικά μας ψηφοδέλτια, διεκδικώντας περιφέρειες και δήμους.

Εκεί που οι τοπικές κοινωνίες τα βρίσκουν μεταξύ τους και δεν συγκρουόμαστε με τις κόκκινες γραμμές, τις οποίες έχουμε θέσει, ιδίως στα εθνικά θέματα, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό τόξο, το οποίο θα ανατρέψει ουσιαστικά τη σημερινή συγκυβέρνηση. Μην το φοβάστε αυτό, ξέρουμε να προστατεύουμε τις αρχές μας και τις κόκκινες γραμμές μας. Μην τους βάζουμε στο παιχνίδι, που θέλουν, της πόλωσης, στο παιχνίδι δηλαδή του άσπρου και του μαύρου.

Ναι, εάν στον Πειραιά μας ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλοδεχούμενος για να πάρουμε τον δήμο. Εάν παράλληλα, σε κάποια πόλη επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, έντιμος, θέλει τη δημιουργία ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου και δεν συγκρουόμαστε σε πολιτικές, όπως αυτή στη Θράκη, που έχουμε διαφορετική άποψη, αλλά μπορούμε να προχωρήσουμε από κοινού, για να περάσει το πολιτικό μήνυμα της καταδίκης των μνημονίων και των πολιτικών της συγκυβέρνησης, θα συνεργαστούμε. Και βεβαίως θα συνεργαστούμε στις μεγάλες περιφέρειες.

Οι μεγάλες περιφέρειες θα έχουν υποψηφίους που δεν τολμούν να πουν εάν ανήκουν στα κόμματα της συγκυβέρνησης. Θέλω να επιβεβαιώσει και θέλω να ζητήσω από το εθνικό συμβούλιο να ψηφίσει ότι δεν θα υποστηρίξουμε κανέναν υποψήφιο, ο οποίος παραμένει σε κόμμα που στηρίζει το μνημόνιο και τη συγκυβέρνηση. Να σταματήσουν λοιπόν να ενοχλούν, δεν έχουν καμιά τύχη εκείνοι που θέλουν να είναι με το ένα πόδι στο μνημόνιο και με το άλλο μαζί μας. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουν το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Σε δύο βάρκες δεν μπορεί να πατάνε.»



Το Εθνικό Συμβούλιο αυτή τη θέση ψήφισε ομόφωνα και δεν αλλάζει για καμία προσωπική σκοπιμότητα.







Με τιμή



Ανεξάρτητοι Έλληνες Ν. Έβρου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια