Το Ζήτημα της Μετανάστευσης δεν προσφέρεται για Αντιπολιτευτικές Πρακτικές

Είναι γελοίο να ακούς από τα κόμματα τις αντιπολίτευσης, ότι η Κυβέρνηση με τις δηλώσεις της και τις ενέργειές της συνετέλεσε στην αύξηση της εισροής μεταναστών προς τη χώρα μας. Εξαπατούν με αυτό τον τρόπο τον ελληνικό λαό και δεν βοηθούν καθόλου στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Παραβλέπουν το γεγονός ότι ο πόλεμος στη Συρία, η οποία είναι πλέον μια εντελώς κατεστραμμένη χώρα και η διαρκής απειλή που συνιστά το Ισλαμικό Κράτος, δημιούργημα των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, σε Ιράκ, Λιβύη και Υεμένη αποτελούν τις κύριες αιτίες μαζικής μετανάστευσης ανθρώπων που θέλουν να σώσουν τη ζωή τους και τις ζωές των παιδιών τους. Κλείνουν τα μάτια και προσποιούνται πως αγνοούν ότι το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι άλλες μεσογειακές χώρες, ιδιαίτερα η Ιταλία.  
Η Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια πολύωρης διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη πήρε μερικές πολύ σημαντικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση του θέματος:
1ον. Να μεταφέρει τους νεοεισερχόμενους μετανάστες από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα, προκειμένου σε αυτά να γίνει ο διαχωρισμός τους σε πρόσφυγες και μετανάστες.
2ον. Να χορηγήσει άμεσα τα απαραίτητα έγγραφα στους Σύριους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο.
3ον. Να εγκρίνει σχέδια για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώρους, σε καταυλισμούς, αλλά και σε υπάρχουσες υποδομές, όπου θα γίνονται όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
4ον. Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. αλλά και της συνόδου των αρμοδίων υπουργών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη στο πλαίσιο της ευρωπαϊκή αλληλεγγύης, και να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες μέλη.
Κανείς από την αντιπολίτευση δεν αναφέρθηκε με σοβαρότητα σε αυτές τις αποφάσεις. Το τυφλό αντιπολιτευτικό μένος δεν τους επέτρεψε, να δουν με καθαρό μάτι τα πράγματα και να τοποθετηθούν με σοβαρότητα επί του θέματος, όπως επιβάλλει η κρισιμότητα των  περιστάσεων.
Η Σοσιαλιστική Προοπτική στηρίζει τις θετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κολοσσιαίου ανθρωπιστικού ζητήματος και καλεί την αντιπολίτευση να αναθεωρήσει τη στάση της. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια