Κατά πλειοψηφία η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για τα διαθέσιμα των δήμων

Ψήψισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης που αφορά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης στην ΤτΕ

Το απόγευμα της Πέμπτης 23 Απριλίου 2015, συγκλήθηκε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης με θέμα την έγκριση ψηφίσματος σχετικού με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην ΤτΕ.
Το ψήφισμα συντάχθηκε στο πνεύμα των αποφάσεων που ελήφθησαν στην αντίστοιχη πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα. Στο ψήφισμα καταγγέλλεται η μεθόδευση της Κυβέρνησης και η απόφασή της να προχωρήσει σε έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία προβλέπεται η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ως ενέργειας πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτης, με την οποία πλήττεται η αυτοτέλεια του θεσμού, η δυνατότητα του Δήμου να ανταποκριθεί στις ανάγκες μισθοδοσίας, η δυνατότητα σχεδιασμού και προγραμματισμού και η δυνατότητα υλοποίησης της σημαντικότατης και πολυδιάστατης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Παράλληλα, κρίνονται μη ικανοποιητικές οι εξηγήσεις που παρείχε στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, γι’ αυτό καλείται η Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Επίσης δηλώνεται ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση θέσει χρονικό πλαίσιο δέσμευσης ταμειακών διαθεσίμων και με διάλογο πείσει περί της ορθής για το συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας χρησιμοποίησής τους, θα επανέλθουμε για επανεξέταση του θέματος γιατί προέχει το συμφέρον της χώρας.
Ως εκ τούτου, προτάθηκε η μη συμμόρφωση της Δημοτικής Αρχής με τις διατάξεις της εν λόγω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και εκφράστηκε η απόφαση να εξαντληθεί κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα, με σκοπό να ακυρωθεί το περιεχόμενο της Π.Ν.Π.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των παρατάξεων «ΔΗΜΟΣ & ΔΗΜΟΤΕΣ» του κ. Απόστολου Φωτιάδη και «ΑΝΑΣΑ» του κ. Παύλου Μιχαηλίδη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια