Πρόσκληση προς τους εκπροσώπους των αγροτών για διάλογο στη Βουλή

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, καλούνται να παραστούν εκπρόσωποι αγροτικών φορέων, την ερχόμενη Τρίτη στις 9 Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση της Βουλής. Σε θεσμικό και ουσιαστικό διάλογο στη Βουλή κάλεσε τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, τονίζοντας πως από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει η βούληση για να συζητήσει μαζί τους.
Την πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση προς τους εκπροσώπους των εργατικών συνδικάτων για διάλογο, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, επανέλαβε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απευθυνόμενος στους αγρότες, κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κ.Κ.Ε. και 14 Βουλευτών του κόμματός του, σχετικά με τα προβλήματα του αγροτικού τομέα.

Ο υπουργός κάλεσε τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου σε θεσμικό και ουσιαστικό διάλογο, δηλώνοντας την κατηγορηματική βούληση τόσο της Βουλής όσο και της Κυβέρνησης, καθώς και του ιδίου του Πρωθυπουργού.

«Εμείς θέλουμε να ανοίξουν οι δρόμοι του διαλόγου. Η βούληση υπάρχει. Η Βουλή έχει θεσμικές επιτροπές όπου μπορεί να γίνει ακόμη και διακομματικός διάλογος, όπως οι ίδιοι οι αγρότες ζητούν. Η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου μπορεί να συνεδριάσει και ν’ ακούσει τους αγρότες» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τους να ορίσουν τους εκπροσώπους τους και να έρθουν στο διάλογο στην Επιτροπή, όπου όλα τα κόμματα εκπροσωπούνται και θα είναι παρούσα και η Κυβέρνηση για να τους ακούσει.

Ενώ πρόσθεσε πως «όποτε οι ίδιοι κρίνουν σκόπιμο, ο Πρωθυπουργός τους περιμένει».