Τσίπρας: Η ΝΔ ταυτίζεται με τους πλέον σκληρούς δανειστές...

Στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη επιτέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας...
το μεσημέρι της Παρασκευής στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ ότι «ταυτίζεται με τους πλέον σκληρούς δανειστές» και ότι «άγεται και φέρεται καθ’ υπόδειξη του σκληρού πυρήνα της διαπλοκής»

Καταγγέλλοντας του «μύθους που έφτιαξε η ΝΔ» αναφορικά με την πορεία της χώρας αλλά και της διαπραγμάτευσης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε επίσης πως «το σοβαρότερο σφάλμα είναι ότι για πρώτη φορά έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση σε τόσο μεγάλη σύγχυση που καταλήγει να ταυτίζεται με τους πλέον σκληρούς δανειστές. Αδυνατών να κατανοήσω τι συγκροτεί τον πυρήνα της κριτικής της ΝΔ και άλλων κομμάτων».

«Καταλήγουμε στο απόλυτο παραλήρημα. Ακόμη μια ένδειξη είναι η επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για μια δήλωση που είχε επαναλάβει», σημείωσε και έκανε λόγο για «θεσμικό ατόπημα».

Μίλησε επίσης για έναν ηγέτη που «άγεται και φέρεται καθ’ υπόδειξη του σκληρού πυρήνα της διαπλοκής. Σήμερα μετατρέπεται σε φερέφωνο της διαπλοκής και του μιντιακού κατεστημένου».

«Το πιο σημαντικό δεν είναι ότι ζητά εκλογές, αλλά ότι τις ζητά χωρίς να έχει καταθέσει ούτε μια προγραμματική θέση. Άλλωστε έχει το πρόγραμμα και τις θέσεις των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «ο κ. Μητσοτάκης τροφοδοτεί τον πολιτικό του λόγο από τον πανικό των golden boys και των καναλαρχών. Τα παίζει όλα στη ρουλέτα ποντάροντας στο μαύρο, δηλαδή στην καταστροφή, αλλά πολλές φορές η μοίρα αυτών που τα παίζουν όλα είναι να τα χάσουν και όλα»...