Ερευνητές εντόπισαν τις Πύλες της Κολάσεως!

Κλιμακώνει επικίνδυνα το Βερολίνο τους εκβιασμούς και τις απειλές σε βάρος της Αθήνας!
Μορφή απροκάλυπτου και ωμού εκβιασμού προσλαμβάνει πλέον η πίεση που ασκεί η Γερμανία στην Ελλάδα, εν όψει της έγκρισης της νέας δανειακής σύμβασης.
Σε μια πρωτοφανή στα χρονικά κίνηση, η γερμανική πλευρά εμφανίζεται να απαιτεί να τεθεί η Ελλάδα υπό την κηδεμονία των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
αποδεχόμενη τον διορισμό οικονομικού επιτρόπου, ο οποίος  θα έχει την ευθύνη υλοποίησης τόσο των επιβαλλομένων μέτρων όσο και της παρακολούθησης και σύνταξης του προϋπολογισμού του κράτους!

Η φιλολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, δεν στερείται περιεχομένου.

Αντιθέτως, μάλιστα, μέσα από ένα καλά ενορχηστρωμένο παιχνίδι δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων και πρόκλησης πανικού, που έχει ως προφανή στόχο να καμφθούν και οι τελευταίες αντιστάσεις των ελληνικών πολιτικών σχηματισμών, η γερμανική Καγκελαρία κλιμακώνει επικίνδυνα τις πιέσεις της απαιτώντας από την Αθήνα να εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία και να παραδώσει τον έλεγχο της χώρας στους Ευρωπαίους τεχνοκράτες της αρεσκείας της. 

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο της Deutsche Welle, το οποίο επικαλείται πληροφορίες της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine, μεταξύ των υποστηρικτών της άποψης να τοποθετηθεί επίτροπος στην Αθήνα, εμφανίζεται και ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρώην επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στις Βρυξέλλες, φέρεται να έχει δηλώσει στη γερμανική εφημερίδα ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να ζήσει με το γεγονός ότι εκείνοι που δίνουν πολλά χρήματα για την ανόρθωση της χώρας, πρέπει να συμμετέχουν και στις αποφάσεις για το πώς θα μοιραστούν τα χρήματα αυτά- κάτι που συνεπάγεται περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα»!
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα, δηλώνει:«Κατά την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος χρειαζόμαστε καλύτερη ηγεσία και επιτήρηση. Αν οι Έλληνες δεν το καταφέρουν αυτό, τότε η ηγεσία και η επιτήρηση θα πρέπει να δοθούν έξωθεν, για παράδειγμα μέσω της Ε.Ε»!
Στο βαθμό που ευλόγως αναρωτιέστε αν έχει χαθεί τελείως η λογική και η σύνεση στο Βερολίνο, η απάντηση είναι αρνητική.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι δημόσιες τοποθετήσεις, στις οποίες έχουν προβεί υψηλόβαθμα στελέχη της πολιτικής τάξης της χώρας.

Ένας εξ αυτών είναι ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΦιλελευθέρωνΦλόριαν Τόνκαρ, ο οποίος απορρίπτει κάθε συζήτηση περί τοποθέτησης επιτρόπου.

«Δεν είναι δυνατόν εκπρόσωποι άλλων χωρών να δίνουν απευθείας εντολές για περικοπές, κατά παράκαμψη των δημοκρατικών θεσμών μίας χώρας» υποστηρίζει ο Τόνκαρ στην Frankfurter Allgemeine.

Κώστας Χατζίδης
http://www.pheme.gr/article.aspx?id=2698

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια