Προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων από τους εμπόρους στην Τσιαούση


Τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για την αντιμετώπιση τόσο του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου όσο και των προβλημάτων που έχουν προκύψει με την ελλειπή λειτουργία του ΕΟΠΥΥ κατέθεσε σήμερα με αντίστοιχες αναφορές προς τους αρμόδιους υπουργούς η βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελένη Τσιαούση.
    Πιο συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της «καταναλωτικής
μετανάστευσης» αλλά και για την  προσέλκυση καταναλωτών από παραμεθόριες περιοχές στις ελληνικές εμπορικές  αγορές προτείνεται:
  • Η μείωση του συντελεστή φορολόγησης στα καύσιμα και ειδικά στις ακριτικές περιοχές που η διάρκεια του χειμώνα ξεπερνά τους 6 μήνες το χρόνο αλλά και εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης ευνοείται το παρεμπόριο και η διαφυγή εσόδων προς άλλες χώρες
  • Η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων όλων των ακριτικών περιοχών. Διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ και επέκτασή τους σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές.
  • Η άρση όλων των εμποδίων έκδοσης βίζας με παροχή δυνατότητας έκδοσής της με την είσοδο του επισκέπτη στα σύνορα της χώρας.
  • Η αυστηροποίηση έλεγχου σε «μικροπωλητές» από τρίτες χώρες οι οποίοι εγκαθίστανται σε παραμεθόριες περιοχές, όπως και στις οδικές αρτηρίες από τις παραμεθόριες περιοχές προς τα σύνορα για την αντιμετώπιση του περάσματος λαθραίων εμπορευμάτων.
  Ενώ για  την επίλυση των στρεβλώσεων και των προβλημάτων σε βάρος των ασφαλισμένων που έχουν προκύψει με την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ προτείνεται να καταργηθεί το πλαφόν των 50 επισκέψεων ανά εβδομάδα στους συμβεβλημένους ιατρούς. Ταυτόχρονα για την καλύτερη διευκόλυνση των ασφαλισμένων, αλλά και για να μην απασχολούνται οι ιατροί μόνο για αντιγραφές συνταγών, να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Συνταγογράφησης στο χώρο του ΙΚΑ, υπό την επίβλεψη  ιατρού, όπου θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι και δε θα αναγκάζονται να πληρώνουν σε γιατρούς για την αντιγραφή μιας συνταγής. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια