ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΄΄ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ΄΄ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΙΟΥΜΟΥΣΙΔΗ(ΑΠΟΨΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ)

Στην αποψινή εκπομπή της ΄΄Αγροτικής Ανάπτυξης΄΄ φιλοξενείται ο κύριος Γεώργιος Βουκουρεσλής, βιοκαλλιεργητής ελιάς κατά κύριο επάγγελμα, αλλά και εισαγωγέας και καλλιεργητής στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης νέων και δυναμικών δενδρωδών καλλιεργειών όπως: το  GojiBerry(Γκότζι, το μούρο της ευτυχίας),
η Aronia melanocarpa L.(αρόνια), Hippophae L.(ιπποφαές) και άλλα. Ο κύριος Βουκουρεσλής πριν από δυο χρόνια έκανε μια πειραματική φυτεία με δενδρύλλια του ιπποφαές στην περιοχή των Δικέλλων του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως και στην συνέχεια μετά από διάβασμα επιστημονικών συγγραμμάτων, αναζήτηση στο διαδίκτυο, αλλά και από προσωπικές επαφές με επιστήμονες από διάφορα μέρη εισήγαγε το δενδρύλλιο του Γκότζι, της γνωστής ΄΄υπερτροφής΄΄στην περιοχή μας. Το φυτό είναι γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στην περιοχή του Θιβέτ. Στην Κίνα αναφέρεται στις λαϊκές παραδόσεις από το 2.800 π.Χ. Χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική για τις ευεργετικές του ιδιότητες όσον αφορά την τόνωση της λειτουργίας του ήπατος και των νεφρώνΟι καρποί του παραδοσιακά θεωρούνται «superfood»: πιστεύεται πως προμηθεύουν τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια για τις καθημερινές του ανάγκες, ακόμα και σε συνθήκες στρες. Μεταξύ άλλων, θεωρείται ισχυρό αντιγηραντικό και ενισχυτικό της μακροζωΐας. Ως επιβεβαίωση αυτής της άποψης, άνθρωποι που ζουν σε κάποιες περιοχές της Κίνας, όπου το φυτό καλλιεργείται και χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό, απολαμβάνουν ένα πολύ υψηλό προσδόκιμο ζωής και μια καλή γενική υγεία. Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στην χρησιμότητα του ορυκτού του ζεολίθου(που βρίσκεται σε αφθονία στο υπέδαφος των Πετρωτών του Νομού Έβρου) τόσο στην γεωργία, αλλά και στην υγεία και διατροφή του ανθρώπου, καθώς και στο διαιτολόγιο των κτηνοτροφικών ζώων. Κατά την διάρκεια της δίωρης εποικοδομητικής κουβέντας μας γίνεται από τον κ. Βουκουρεσλή ενδελεχής ανάλυση της χρηστικότητας των ΄΄ενεργών μικροοργανισμών΄΄(EM Effective Microorganisms) στις δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα, αλλά και στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια