Θαύμα! Θαύμα! Μίλησε ο Καραμανλής! Αλλά και που μίλησε, τί είπε;


“Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε”, άκουσα κάποιον να λέει. Επιτέλους, σκέφτηκα. Καιρός ήταν να μιλήσει και ο πρώην πρωθυπουργός αυτής της χώρας. Καιρός ήταν να δώσει εξηγήσεις. Σπεύδω λοιπόν να δω τι είπε. Ψάχνω σχετικά βίντεο στο youtube, αποτέλεσμα μηδέν. Τελικά βρήκα την παρακάτω γραπτή δήλωση:
«Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για
όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη. Ειδικά όταν η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως κατά κανόνα μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές.
Υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία. Γι αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Αντιθέτως αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα».
Να λοιπόν που και οι μουγγοί μίλησαν και τα μνημεία ηνεώχθησαν και ενεφανίσθησαν πολλοίς. Αλλά και τι έγινε;
Κύριε Καραμανλή:
> Θα περιμέναμε να μας πείτε για τους 2-3 νταβατζήδες που κάνουν κουμάντο στη χώρα, τους οποίους καταδείξατε αόριστα πάντα ως υπεύθυνους εν μέσω μια όμορφης ατμόσφαιρας γεμάτης μεζέδες στο Μοναστηράκι και γιατί τελικώς δεν τους απομονώσατε.
> Θα περιμέναμε να μας πείτε γιατί δεν επανιδρύσατε το κράτος αλλά το διογκώσατε κι εσείς με προσλήψεις.
> Θα περιμέναμε να μας πείτε γιατί υπήρξατε ρίψασπις και δε συνεχίσατε ως οφείλατε στο τιμόνι της χώρας κάνοντας αυτά που πρέπει και ας σας έριχνε 6 μήνες αργότερα αυτός ο απίθανος τύπος με το κανό του.
> Θα περιμέναμε να μας πείτε μια συγγνώμη που την κάνατε γυριστή, πηδήξατε από το πλοίο όπως ο καπετάνιος του Costa Concordia και αφού απομακρυνθήκατε με ασφάλεια, τότε αρχίσατε να λέτε υποψίες αλήθειας.
> Θα περιμέναμε να μας πείτε γιατί δεν κάνατε απολύτως τίποτε την περίοδο 2004-2007 με 170 βουλευτές.
> Θα περιμέναμε μια απολογία για την καταστροφική περίοδο 2007-2009 όπου δάση κάηκαν, πόλιες παραδόθηκαν στην πυρά και κανείς δεν κράτησε το κράτος όρθιο.
> Θα περιμέναμε να μας πείτε γιατί ρίχνατε κλεφτιές ματιές στη Ρωσία και δεν κάνατε μια πλήρη / ουσιαστική στροφή προς την πλευρά της σε σειρά σημαντικών θεμάτων όπως οι εξοπλισμοί. Και μη μας πείτε για απειλές. Ο ηγέτης οφείλει να είναι ηγέτης.
> Θα περιμέναμε να μας εξηγήσετε τις κουμπαριές σας με τον κο Ερντογάν.
> Θα περιμέναμε να μας εξηγήσετε γιατί μας επιβάλατε την παρουσία σας ενώ δεν είχατε την παραμικρή όρεξη για δουλειά.
> Θα περιμέναμε να μας πείτε γιατί δε στρώσατε τον κώλο σας κάτω να δουλέψετε και να κυβερνήσετε.
Πολλά θα περιμέναμε να μας πείτε. Όχι πάντως την παραπάνω δήλωση. Μια δήλωση βγαλμένη από τον παλαιοκομματισμό που διχάζει με φοβικά διλήμματα τον ελληνικό λαό. Μια δήλωση που φυσικά ο μόνος τον οποίο οφελεί, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια η δήλωσή σας μπορεί και να αντιστραφεί ως εξής:
“Αντιθέτως αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροαριστεράς στην ουσία ψηφίζουμε τη Νέα Δημοκρατία. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς δεξιό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι τη Μνημονιακή Δεξιά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα”
Από την άλλη πάλι σκέπτομαι πόση αξία μπορεί να έχει η δήλωση ενός ανθρώπου που δεν εργάστηκε, δεν ανέτρεψε, δεν καινοτόμησε, αλλά την κοπάνησε και έφυγε είτε κουρασμένος είτε γιατί τον απείλησαν;
Απολύτως καμία.
Κύριε Καραμανλή, τελικώς το διαφημιστικό σποτ ήταν απόλυτα ορθό. Μερικές φορές είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Κι εσείς στο μάσημα της τροφής δεν έχετε ανάγκη. Κι ίσως τελικά καλύτερα θα είναι να μη μιλάτε. Είχατε 5 1/2 χρόνια αυτή τη δυνατότητα. Να μιλάτε και να πράττετε. Στο τέλος ο λαός σας έστειλε στο σπίτι σας, το οποίο φυσικά θέλατε όσο τίποτε άλλο.
Αφήστε λοιπόν τις δηλώσεις, επιστρέψτε στη Ραφήνα, κάντε τις βουτιές σας στο Κόκκινο Λιμανάκι, απολαύστε τα φρέσκα θαλασσινά σας, και άστε εμάς τους Έλληνες να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα.
Μη μιλάτε όμως, γιατί είστε ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ. Μπορούσατε να σώσετε το σκάφος αλλά το αφήσατε να πάει κατευθείαν στα βράχια. Αφού πρώτα πηδήξατε…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια