Ο Άρης Γιαννακίδης στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Τον Οργανισμό Λιμένος  Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε ο  Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ Άρης Γιαννακίδης σήμερα 29-05-2013 και ώρα 09:30 συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κα Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος κ. Σταύρο Βαβία και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ν. Έβρου κ. Ιωάννη Κανελλάκη.
Τον Οργανισμό εκπροσώπησαν στην συνάντηση ο Πρόεδρος κ. Σταύρος  Σταυράκογλου, ο Αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος  Ζησάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες της εταιρείας. Σε ένα απόλυτα συνεργατικό και άρτιο κλίμα επιβεβαιώθηκε η ανάγκη συνέργειας δράσεων και η καίρια συμμετοχή του Οργανισμού στο σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής Περιόδου.
Ο κ. Σταυράκογλου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για το ζήτημα του καθαρισμού των προσχώσεων στο αλιευτικό καταφύγιο Θέρμων Σαμοθράκης, καθώς και για την ανάγκη μελετητικής ωρίμανσης ώστε να αναζητηθεί χρηματοδοτικό εργαλείο για την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Καμαριώτισσας. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της εναρμόνισης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με τον κώδικα ISPS αναφορικά με την ασφάλεια των λιμενικών εγκαταστάσεων, καθώς και την εφαρμογή των διατάξεων μετασχηματισμού του Λιμενικού Συστήματος βάσει του νέου Νόμου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης δήλωσε: « Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέχει κυρίαρχο αναπτυξιακό ρόλο στον περιφερειακό σχεδιασμό της Α.Μ.Θ.. Βούληση της Περιφέρειας αποτελεί η υιοθέτηση της υπεραξίας γνώσεως του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης στην αποτύπωση ενός συνολικού λιμενικού σχεδιασμού που θα επιφέρει πολλαπλάσια προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή».
Από την πλευρά του ο  κ. Σταυράκογλου ανέφερε: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια για την πρόθεση αμέριστης συνδρομής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που άπτονται των λιμενικών υποδομών της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης και ευελπιστούμε πως αυτό θα αποτυπωθεί μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που η Περιφέρεια διαχειρίζεται, κάτι που άλλωστε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του περιφερειακού σχεδιασμού».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια