Στον Θεό δίνω 10%, σε σένα θα δώσω 18%?

Στης ΗΠΑ θεωρείτε δεδομένο το να αφήσεις φιλοδώρημα στον σερβιτόρο που πολύ συχνά ξεπερνά κατά πολύ τον μηνιαίο μισθό του. Άλλωστε ο καλός σερβιτόρος δεν δουλεύει για τον μισθό αλλά για το φιλοδώρημα, αφού ξέρει ότι με την σωστή συμπεριφορά μπορεί να βγάλει τουλάχιστον τα διπλά και κάποιες φορές και τα τριπλά χρήματα.
Έτσι κυνηγά το φιλοδώρημα και είναι ευχαριστημένοι και αυτός αλλά και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού που δίνει μικρό μισθό αλλά και την δυνατότητα ο υπάλληλος να οικονομήσει χρήματα, αν είναι καπάτσος.
Να όμως τι συνέβη σε ένα πάρτι στην Νέα Υόρκη. Ο σερβιτόρος έμεινε εμβρόντητος όταν πήγε να πληρωθεί και αντίκρισε το τι είχε γράψει ο πελάτης στην απόδειξη.
Στον Θεό δίνω 10%, σε σένα θα δώσω 18%. Υπογραφή παπάς.
Ας σημειώσουμε εδώ ότι στο εν λόγω πάρτι αυτόματα η ταμειακή μηχανή πρόσθετε 18% φιλοδώρημα σε όλες της αποδείξεις και είχε και πεδίο όπου ο πελάτης εφόσον ήθελε μπορούσε να προσθέσει μεγαλύτερο ποσό. Να που όμως σε έναν λογαριασμό 35$ βρέθηκε κάποιος πελάτης που διαμαρτυρήθηκε και έγραψε το εξής σημείωμα.
Λόγω του ότι όμως ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας ο σερβιτόρος το ανέβασε στο κοινωνικό δίκτυο Reddit, και έγινε διάσημος. Το news.yahoo.com έγραψε αμέσως άρθρο που σε ελάχιστο χρόνο συγκέντρωσε 35000 σχόλια, καθώς οι άνθρωποι αρέσκονται να διαβάζουν παρόμοιες ιστορίες.
‘I give God 10%. Why do you get 18?’ έλεγε ο παπάς χωρίς να ξέρει ότι με αυτή την πράξη έγραφε ιστορία και γινόταν διάσημος χάρη στον σερβιτόρο που έδωσε δημοσιότητα στο γεγονός. Διάβασε εδώ τη δύναμη έχουν τα βίντεο στο youtube, όπου Ουκρανοί ακτιβιστές προσπαθούν να σταματήσουν τον σεξ τουρισμό στην χώρα τους, όπως επίσης και εδώ για την προσπάθεια ενός Νορβηγού να εντυπωσιάσει την κοπέλα του.
Πως θα καταλάβεις αν αρέσεις σε μια κοπέλα; Θέλεις να το μάθεις; Δες το εδώ….Αν πάλι πιστεύεις ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες μπορείς να πεις την γνώμη σου στα σχόλια του άρθρου…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια