Άρνηση των Οικολογικών Οργανώσεων ΑΜΘ για συμμετοχή σε εκδήλωση στην Καβάλα με καταγγελίες!!!!!


Στις 29/4/2013 λάβαμε μια πρόσκληση για την συμμετοχή μας στην 1ηΑνοικτή Συζήτηση στην Καβάλα, στις 31/5/2013, που γίνεται στα πλαίσια της Eco-Energy Campaign: «Ενέργεια Χθες, Σήμερα, Αύριο – Οι Τοπικές Κοινωνίες έχουν το λόγο» και διοργανώνεται, για πρώτη χρονιά, από το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη-CISD με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης-ΙΕΑ.
Αν διαβάσει κάποιος την πρόσκληση θα εντυπωσιαστεί σίγουρα από τους μεγάλους τίτλους!!! “Παρατηρητήριο Πολιτών”, “Αειφόρος Ανάπτυξη” “Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας”!!!!
Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι διοργανωτές που τώρα μας καλούν να συνομιλήσουμε και ισχυρίζονται πως: “Οι Τοπικές Κοινωνίες έχουν το λόγο”.
Στο Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα http://www.cisd.gr/ πρόεδρος είναι η κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, πρώην Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία με την ιδιότητά της αυτή επισκέφθηκε χρυσωρυχεία στην Φιλανδία, δήλωνε ενθουσιασμένη από τις διαδικασίες που είδε εκεί και υπέρμαχος της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική.
Φαίνεται πως η κ. Καραβασίλη έχει εντάξει τα χρυσωρυχεία στην Αειφόρο Ανάπτυξη!!!!!! Επίσης η κ. Καραβασίλη σε ομιλία της στο 2ο Συνέδριο για τον Ορυκτό Πλούτο στην Ελλάδα, στις 27/3/2012, έλεγε. “Οι τοπικές κοινωνίες διαφεντεύονται από ελάχιστους που διαμορφώνουν συνειδήσεις και καταστάσεις για κομματικούς ή οικονομικούς λόγους. Οι οικολογούντες δημιουργούν υστερία της μάζας”.
Αυτή είναι η γνώμη της για τις τοπικές κοινωνίες που τώρα υποτίθεται πως τις καλεί ως ισότιμους συνομιλητές!!!!
Στο Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα http://www.iea.org.gr, στο Μητρώο των μελών του, έχουν ενταχθεί πολλές εκ των μεγαλυτέρων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο και συμμετέχουν ενεργά, εταιρείες και φορείς όπως: ΔΕΗ ΑΕ, ΕΛΠΕ ΑΕ, Μ&Μ GAS ΑΕ, ΔΕΠΑ ΑΕ, ΑΣΠΡΟΦOΣ ΑΕ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ, η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ, η ENIMEX SA, η ONEX HELLENIC SA, WUNDERMAN SA, ΔΕΣΦΑ ΑΕ, TREFIN TANKERS SA, MARTIFER SOLAR SA, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS ΑΕ, CONSOLITATED CONTRACTORS COMPANY (C.C.C.) SA, ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, J&P AVAX, κ.α.
Τι σχέση έχουν στ’ αλήθεια η εταιρείες αυτές με την αειφόρο ανάπτυξη?
Θέλουμε να πληροφορήσουμε τους διοργανωτές, ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν ακούσει πάρα πολλές φορές, μέχρι σήμερα, παρόμοια μεγαλόσχημα λόγια και υποσχέσεις για κοινωνική συναίνεση, ώστε να μην πείθονται πλέον από τους μεγάλους τίτλους και τις κατ’ ευφημισμό δημοκρατικές διαδικασίες.
Μετά τ’ ανωτέρω καλούμε όσους έχουν πάρει πρόσκληση για την εκδήλωση στις 31/5/2013, να μην συμμετάσχουν στην προσχηματική αυτή “συζήτηση”.
οι Οικολογικές Οργανώσεις
Αν. Μακ. & Θράκης
Οικολογική Εταιρεία Έβρου
Οικολογική Ομάδα Ροδόπης
Οικολογική Κίνηση Καβάλας
Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου
Οικολογική Κίνηση Δράμας
__________________________________________________

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια