Χωρίς αποτέλεσμα και η νέα συνάντηση εργαζομένων στην ΕΡΤ και Καψή...

Συναινετική λύση θα επιδιωχθεί στην επόμενη (τρίτη) συνάντηση- πιθανόν τη Δευτέρα- εργαζομένων της ΕΡΤ με τον αρμόδιο υφυπουργό, Παντελή Καψή, για να εκπέμψει άμεσα ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας σε μεταβατική περίοδο, υπο την πίεση της απόφασης του ΣτΕ.

Η συνάντηση της ...
Παρασκευής δεν καρποφόρησε. Σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι επαφές για συναινετική λύση η κυβέρνηση, ανέφεραν κύκλοι της, θα αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους μετάδοσης του σήματος.

Στο μεσοδιάστημα και μέχρι να σχηματιστεί το πλαίσιο του νέου φορέα η κυβέρνηση εμμένει στην αρχική πρόταση της: να απασχοληθούν δηλαδή 2.000 εργαζόμενοι από την ΕΡΤ με δίμηνες συμβάσεις (και με δυνατότητα ανανέωσης για όσο χρειαστεί) και αφού το σύνολο του προσωπικού αποζημιωθεί.

Αυτό θα γίνει με ειδική νομοθετική ρύθμιση ώστε να υπερκεραστεί το ανώτατο πλαφόν (15.000 ευρώ) που θέτει το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, ώστε να μην αδικηθεί κανένας εργαζόμενος της ΕΡΤ, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Παράλληλα θα υπάρχει ειδικό κίνητρο για συνταξιοδότηση.

Εκείνοι που δεν θα συνεχίσουν στο προσωρινό ραδιοτηλεοπτικό σχήμα εντοπίζονται, κατά πληροφορίες, μεταξύ όσων είναι διπλοθεσίτες ή πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.

Αποσαφηνίζεται δε από την πλευρά της κυβέρνησης πως η συμμετοχή στον ενδιάμεσο φορέα δεν θα επηρεάσει τα δικαιώματα των εργαζομένων (επίδομα ανεργίας, διεκδίκηση άλλου δικαιώματος που θεωρείται ότι θίγεται από την κατάργηση της ΕΡΤ) και πως στόχος είναι η μετάβαση στο νέο φορέα να είναι όσο λιγότερο επώδυνη για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Στη μεταβατική περίοδο από τις κρατικές ραδιοσυχνότητες πρόθεση είναι να μεταδίδεται «ευπρεπές πρόγραμμα με δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Τη θέση της κυβέρνησης για διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ και πριμοδότηση των εργαζομένων της ΕΡΤ επανέλαβε ο αρμόδιος υφυπουργός στη συνάντηση με τους εκπροσώπους τους.

Από την πλευρά τους εκείνοι υποστηρίζουν πως ήδη εφαρμόζουν το σχέδιο της κυβέρνησης- δηλαδή εκπέμπουν σε μεταβατική περίοδο- ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού ακόμα και στην προσωρινή μορφή του και ότι η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από αορίστου σε ορισμένου χρόνου θα ακυρώσει κάθε δικαίωμα τους εργασιακό και ασφαλιστικό...
NEA 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια