«ΑΠΟΚΟΠΤΟΝΤΑΙ» ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΗΜΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΔΥΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΜΕ  ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Τα Νοσοκομεία Ικαρίας και Λήμνου «αποκόπτονται» από τα αντίστοιχα Σάμου και Μυτιλήνης!

Αυτό άφησε  να εννοηθεί ο νέος Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης συνομιλώντας σήμερα (27.06.2013) για δεύτερη φορά σε ένα 24ωρο με το Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του ευθύνη τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ο Τέρενς Κουίκ  την επομένη ημέρα της ορκωμοσίας του Άδωνη Γεωργιάδη τον επισκέφθηκε, του εξέθεσε όλο το ιστορικό της συνένωσης των Νοσοκομείων των Περιφερειών Σάμου και Λέσβου, του ανέφερε τις εμπλοκές που υπήρχαν με τον προκάτοχό του Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον παρεκάλεσε να επανεξετάσει την κατάσταση.

«Πρέπει να λάβετε υπόψη και τη νησιωτική ιδιαιτερότητα  της Ικαρίας και της Λήμνου. Για την Ικαρία και μόνο σας  λέω ότι πέρυσι είχαμε 160 μέρες  «απαγορευτικό» γεγονός που αποδεικνύει  τις τεράστιες δυσκολίες για  την αντιμετώπιση της υγείας των  Ικαριωτών με «ενωμένο» το Νοσοκομείο τους με αυτό της Σάμου», τόνισε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νέο Υπουργό Υγείας.

Επιπλέον, ο Τέρενς Κουίκ  εξέθεσε και τα οικονομικά στοιχεία των τεσσάρων Νοσοκομείων, που αποδεικνύουν ότι η Ικαρία και η Λήμνος έχουν νοσοκομειακά ιδρύματα με ικανοποιητική οικονομική επάρκεια.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση  ο Άδωνης Γεωργιάδης επιφυλάχθηκε να απαντήσει, πλην όμως σε σημερινή νέα  συνάντηση που έγινε στο κτίριο της Βουλής, ο Υπουργός Υγείας αποκάλυψε  στο Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι τα όσα συζητήθηκαν την προηγούμενη, «κατά πάσα βεβαιότητα θα έχουν θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα άμεσο».

Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα ο Τέρενς Κουίκ είπε:

«Με το νέο Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη είχα δύο ουσιαστικότατες συναντήσεις, μέσα σε διάστημα 24 ωρών, για το  ζήτημα των Νοσοκομείων Ικαρίας και Λήμνου.

Κρίνοντας από τις σκέψεις  του που μου εκμυστηρεύτηκε σήμερα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η  «αποκόλληση» των Νοσοκομείων της  Ικαρίας από της Σάμου και  της Λήμνου από της Μυτιλήνης, αποκτώντας την προϋπολογιστική αυτονομία τους και όχι μόνο.

Δεν ξέρω πότε ο ίδιος  θα κάνει τη σχετική ανακοίνωση, αλλά φαντάζομαι ότι σύντομα η  υπόθεση που ταλανίζει τα δύο  ακριτικά νησιά, που ταλανίζει τους Ικαριώτες και τους Λημνιούς, θα πάρει το δρόμο της επίλυσης με δημοσίευση της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το νέο Υπουργό Υγείας τον ευχαρίστησα θερμά για  την άμεση ανταπόκριση στην επίλυση  του διπλού ζητήματος που του  έθεσα και συμφωνήσαμε, μόλις  επιστρέψω από το ταξίδι μου στην Κωνσταντινούπολη, να τον επισκεφθώ στο γραφείο του για να του εκθέσω και τα προβλήματα που έχω καταγράψει ως...ρεπόρτερ - Βουλευτής και στα άλλα νοσοκομεία των νησιών που εποπτεύω κοινοβουλευτικά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια