Κάλεσμα της ΠΑΣΥ για συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ 6 Σεπτέμβρη

Αγρότη - Αγρότισσα
        Ο αγώνας για την επιβίωση μας ξαναβγάζει στους δρόμους, ακόμα και κατακαλόκαιρο που οι αγροτικές δουλειές μας θέλουν στα χωράφια, επιβεβαιώνοντας ότι το 2014 είναι ακόμη μια χειρότερη χρονιά επιδείνωσης των προβλημάτων, δυσκολεύοντας και για το ψωμί της  οικογένειας μας.        
       Απλήρωτες είναι από τους εμποροβιομήχανους  για πολλούς μήνες παραγωγές σε πολλά αγροτοκτηνοτροφικά  μας προϊόντα, οι  φετινές τιμές παραγωγού κάτω από  τους εκβιασμούς και το  έλεος των διαθέσεων εμπόρων & μεσαζόντων, το κόστος παραγωγής στα ύψη με τις συνεχείς ανατιμήσεις σε αγροτικά μέσα και εφόδια των πολυεθνικών, αλλά και του κράτους για αγροτικό ρεύμα & αγροτικό πετρέλαιο.  Νέα δεινά μας περιμένουν με την νέα ΚΑΠ 2015-2020 ( μείωση προϋπολογισμού ΕΕ για τη γεωργία, μείωση επιδοτήσεων, περιορισμός καλλιεργούμενων εκτάσεων με τα διάφορα «πρασινίσματα», κλπ. ), πλήττοντας κυρίως τους μικρομεσαίους , ενώ οι φόροι και τα χαράτσια «πέφτουν σαν το χαλάζι» ( ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, οικόπεδα και χωράφια, για την ασφάλισή σε ΟΓΑ & ΕΛΓΑ, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, για την αδειοδότηση των αρδευτικών γεωτρήσεων, για τη λειτουργία των σταβλικών εγκαταστάσεων, την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά.). Έτσι δημιουργούνται το πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό, από το ξεζούμισμα αγροτιάς και εργατιάς!  
       Στη φετινή  χρονιά είχαμε σε όλη τη  χώρα και σε πολλά προϊόντα  καταστροφές από χαλάζι & βροχοπτώσεις,  χωρίς κάλυψη στο 100% από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, παρά τα «χαράτσια - ασφάλιστρα» που πληρώνουμε. Το ίδιο και στην κτηνοτροφία με τις καταστροφές από ευλογιά και καταρροϊκό πυρετό και επιπλέον το πετσόκομμα της εξισωτικής αποζημίωσης των κτηνοτρόφων με τον αποχαρακτηρισμό 11.000.000 στρ. βοσκοτόπων.
       Από κοντά και  οι πολιτικές αποφάσεις ΕΕ & κυβέρνησης, που στο βωμό εξυπηρέτησης των καπιταλιστικών επιχειρηματικών συμφερόντων, αλλά και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με Ρωσία , επενέβησαν στην Ουκρανία και προκάλεσαν τεράστια προβλήματα διάθεσης  σε ροδάκινα-νεκταρίνια, αλλά και για όσα προϊόντα ακολουθούν ( σταφύλια, μήλα, ακτινίδια, πορτοκάλια, φράουλες, κλπ.), από το εμπάργκο  της Ρωσίας. Και βέβαια αποτίμησαν  τις ζημιές  απώλειας εισοδήματος  πάνω από 40 εκατ. ευρώ μόνο για ροδάκινα-νεκταρίνια στα …. ψίχουλα των 317.215 ευρώ ! 
      Η μικρομεσαία αγροτιά και με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις ροδακινοπαραγωγών & κτηνοτρόφων έδειξε, ότι είναι αποφασισμένη να αντιπαλέψει τις πολιτικές κυβέρνησης & ΕΕ, που την θέλουν στον καιάδα του ξεκληρίσματος και θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για την επιβίωσή , δίνοντας προοπτική στον καθημερινό αγώνα, για άλλη πολιτική και εξουσία που θα εξασφαλίζει δουλειά και λαϊκή ευημερία.
       Σύμμαχοί της  οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές, μιας και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση σε βάρος όλων με τα μέτρα για το ασφαλιστικό, τη συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, τις περικοπές σε παιδεία, υγεία-πρόνοια, την πλήρη κατάργηση της δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ, την απελευθέρωση των απολύσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών τομέων, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, κ.α. 
          Καλούμε τους μικρομεσαίους  αγρότες μαζί με τις οικογένειες τους  να διατρανώσουν την αντίθεσή τους  στα σχέδια αφανισμού τους, συμμετέχοντας μαζικά στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ     το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.
ΟΛΟΙ  το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη                                                                                                           στη Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης στις 6.00’ μ.μ.
Υ.Γ.  Το λεωφορείο από τον Έβρο θα ξεκινήσει ώρα 12 το μεσημέρι  μπροστά από το Δημαρχείο  Αλεξανδρούπολης.

Αύγουστος   2014                                                                              

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια