Χαιρετισμός της Μαρίας Γκουγκουσκίδου στην εκδήλωση της ορκωμοσίας του Δ.Σ Ορεστιάδας

Χαιρετισμός της επικεφαλής της δημοτικής παράταξης , "Δήμος Ορεστιάδας Τόπος να Ζω", Μαρίας Γκουγκουσκίδου
Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το Δήμο Ορεστιάδας, όπως πολύ σημαντική είναι κάθε ορκωμοσία, διότι είναι η καθαρή στιγμή που στεκόμαστε ενώπιον αυτών που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και δεσμευόμαστε ότι θα εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας με εντιμότητα και ευσυνειδησία και με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας που καλούμαστε να υπηρετήσουμε.
Αυτή την πολύ σημαντική στιγμή λοιπόν συγχαίρω κι εγώ με τη σειρά μου από το βήμα αυτό καταρχήν τον Δήμαρχο κ Βασίλη Μαυρίδη και όλους όσους εκλέχθηκαν και συναποτελούν το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας αλλά και τα συμβούλια των δημοτικών και των τοπικών κοινοτήτων και τους εύχομαι μια δημιουργική θητεία προς όφελος του Δήμου μας.
Εμείς, ως δημοτική παράταξη θα ασκήσουμε στο ακέραιο το ρόλο μας, το ρόλο της αντιπολίτευσης, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα είναι διακοσμητικός ούτε απλά και μόνο επικριτικός απέναντι στη δημοτική αρχή. Αντίθετα θα είναι δημιουργικός, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και καταθέτοντας προτάσεις προς το συμφέρον της κοινωνίας που υπηρετούμε. Θα είμαστε τολμηροί και ριζοσπαστικοί και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Γι’ αυτό μπορεί να είναι σίγουροι οι δημότες του Δήμου μας. Για μας δεν υπάρχουν πολιτικές φιλίες, παρά μόνο πολιτική και πολίτες.
Αυτός που κυρίως θα είναι ο στόχος μας θα είναι να είμαστε γνήσιοι και αληθινοί, με διαρκή και σταθερή παρουσία εκεί που κρίνεται η ζωή των δημοτών, με γνώση των προβλημάτων μέσα από την καθημερινή εμπειρία και τους επιτόπιους αγώνες, αγωνιζόμενοι και ανιδιοτελείς, με την παρακαταθήκη του προγράμματός μας και τη βαθιά πίστη ότι την ανατροπή στην κατάσταση μαρασμού και παρακμής που βιώνουμε μπορεί να φέρει μόνο η χειραφέτηση των ίδιων των δημοτών και η συμμετοχή τους, η εγκατάλειψη του μοντέλου του οπαδού - ψηφοφόρου και η απόφαση από τους ίδιους τους δημότες να γίνουν ενεργοί, να γίνουν συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές στη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, να παρέμβουν και να ορίσουν οι ίδιοι τη ζωή τους.

                                                                

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια