Το μήνυμα του Σαμαρά στον Σωκράτη Κόκκαλη -“ Έρχεται καταιγίδα ”

Periodista
Αν κάποιος αναζητά έγκυρη πληροφόρηση για το συμβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει παρά να ανατρέξει στο antinews.gr. 

Το ακραιφνές σαμαρικό δημοσιογραφικό site, στέλνει σήμερα και για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, ένα σαφέστατο μήνυμα στον Σωκράτη Κόκκαλη, κλείνοντας, ωστόσο, το μάτι σε άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα μετά το δυναμικό μπάσιμο του Δημήτρη Μελισσανίδη για το ιπποδρομιακό στοίχημα, που χάλασε το deal του Σωκράτη Κόκκαλη. Με τίτλο "τέλος στις κοκκαλοδουλειές έβαλε η κυβέρνηση" και μετά την επιβεβαίωση ότι ο ΟΠΑΠ προτίθεται να υποβάλλει προσφορά στο ΤΑΙΠΕΔ, ύψους τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει μήνυμα στον Σωκράτη Κόκκαλη, λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα. 

Η Opap Investment κατεβαίνει από κοινού με τη βρετανική επενδυτική εταιρεία Global Family Partners Ltd (GFP), ενώ την περασμένη Τετάρτη το ΤΑΙΠΕΔ απέρριψε την πρόταση της Intralot (κατέθεσε δυο φορές προσφορά για να βελτιώσει το ποσό) για το ιπποδρομιακό στοίχημα, καθώς έκρινε το τίμημα χαμηλό και κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι κατά την μαραθώνια συνεδρίαση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων κρίθηκε ότι ακόμα και η βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε η Intralot ήταν κατά πολύ χαμηλότερη από την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή που είχε προσλάβει το ΤΑΙΠΕΔ!

Η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο έχει ως εξής: «Η ΟΠΑΠ Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν.3556/2007 και την απόφαση 3/347/12.07.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι, μέσω της συμμετοχής της θυγατρικής της εταιρείας OPAP Investments Ltd, ως επικεφαλής μέλος (lead member), σε Ένωση Εταιρειών με τη βρετανική επενδυτική εταιρεία Global Family Partners Ltd, θα υποβάλει προσφορά για το δικαίωμα αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια, έχοντας δεσμευθεί ότι το τίμημα που θα προσφέρει στο πλαίσιο της προκηρυχθησόμενης από το ΤΑΙΠΕΔ διαγωνιστικής διαδικασίας δεν θα υπολείπεται του ποσού των 40.000.000 ευρώ». 

Οι παραπάνω εξελίξεις είναι βέβαιο ότι θα οξύνουν τις σχέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Σωκράτη Κόκκαλη. Εξάλλου οι δύο άνδρες έχουν να πουν πολλά από τα πολύ παλιά χρόνια. 

Όποιος πάντως θέλει να έχει μια πιο σφαιρική άποψη μπορεί να διαβάσει το παλαιότερο δημοσίευμα του periodista.gr με τίτλο: Ο μυστικός δείπνος: Επιχειρηματίες οργισμένοι με τον Σαμαρά 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια