Δράση: Το πρόβλημα δεν είναι η ιδιοκτησία κ. Χαρδούβελη!

Στην Ελλάδα «υπάρχει υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης», παρατήρησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χαρδούβελης. Σε αντίθεση όμως με ό,τι υπονόησε ο υπουργός, αυτό δεν αποτελεί οικονομική ανωμαλία αλλά φυσική απόρροια της επί δεκαετίες ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής:

Σε ένα περιβάλλον απολύτως εχθρικό σε παραγωγικές επενδύσεις και με ιδιαίτερα υψηλό πληθωρισμό για δεκαετίες, οι πολίτες στράφηκαν στην αποταμίευση σε ακίνητα. Σήμερα, που τα περισσότερα από αυτά τα ακίνητα δεν αποδίδουν καν εισόδημα, αξιολογούνται ξαφνικά σαν χρυσάφι από τη διψασμένη για χρήμα κυβέρνηση και φορολογούνται ληστρικά – πώς αλλιώς να συντηρηθεί το μεγάλο, πελατειακό και παραδομένο στα κρατικοδίαιτα διαπλεκόμενα συμφέροντα κράτος; Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση στριμώχνει στη γωνία τους ιδιοκτήτες, καθώς με την υπερφορολόγηση έχει πρακτικά καταστρέψει την αγορά ακινήτων, στερώντας κάθε σοβαρή εναλλακτική. Πρόκειται για μία άκρως εκδικητική και ανήθικη πολιτική επιλογή.

Η κυβέρνηση διώκει την ιδιοκτησία, την βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκαν οι αστικές δημοκρατίες, και σκέφτεται μπαλώματα για τον προχειροφτιαγμένο ΕΝΦΙΑ. Όμως το πρόβλημα της χώρας, κ. Χαρδούβελη, δεν είναι η ιδιοκτησία. Είναι το πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε εδώ και το κράτος που αυτό οικοδόμησε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια