ΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

Κοινή δήλωση της Τομεάρχου Ενέργειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Ραχήλ Μακρή και του ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Παναγιώτη Λελιάτσου σχετικά με την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.


Το ΥΠΕΚΑ παραδωμένο από την εποχή του Γιωργάκη στα χέρια του ΠΑΣΟΚ παίζει παιχνίδια με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.
Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες αυτοκτονούν καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες και να πληρώσουν τα χαράτσια, το πάρτι στο σημαντικότερο υπουργείο της χώρας που από εποχής κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στα χέρια του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται. Το ΥΠΕΚΑ αποδεικνύεται ανίκανο να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό Εθνικό θέμα όπως η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.
Οι αποφάσεις του Υπουργού ΠΕΚΑ στην προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων αποδεικνύουν πως οι προθέσεις της κυβέρνησης δεν συνάδουν με τους διεθνείς κανόνες προσέλκυσης πετρελαϊκών εταιρειών παρά μονάχα εξυπηρετεί τους εγχώριους εμπόρους πετρελαίου και αυτούς που δεν θέλουν η χώρα να γίνει πετρελαϊκή δύναμη στον παγκόσμιο χάρτη των ενεργειακών κρατών.
Οι όροι του διαγωνισμού αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση λειτουργεί αναποτελεσματικά με προχειρότητα δημιουργώντας αντικίνητρα σε σοβαρές εταιρείες που τυχόν θα ενδιαφερθούν να επενδύσουν στην χώρα μας.
Το γεγονός δε ότι παρόλες τις επανειλημμένες αιτιάσεις μου ως τομεάρχης ενέργειας των ΑΝΕΛ προς την επιτροπή παραγωγής και εμπορίου για την ενημέρωση της Βουλής σχετικά με το υψίστης σημασίας θέμα των αποτελεσμάτων της έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει.
Μήπως τελικά αυτό που επιδιώκει είναι να εξυπηρετήσει για ακόμη μια φορά τους γνωστούς ολιγάρχες εμπόρους πετρελαίου;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια