ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία και το νέο νομικό πλαίσιο που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση καθ΄ υπόδειξη και εντολή της «τρόικας», έχει εξαπολύσει ένα άνευ προηγούμενου ανθρωποκυνηγητό εις βάρος συνδικαλιστών και συνδικαλιστριών.
Η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, ιδιαίτερα προσφιλής μέθοδος της εργοδοσίας για να εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να σιωπούν και να υποτάσσονται, γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση τον «καιρό των μνημονίων».
Έχουμε υποστεί επανειλημμένα ως συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο των Εμφιαλωμένων Ποτών τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και τις προσπάθειες της να ποινικοποιήσει τους εργατικούς μας αγώνες.  Μια πρακτική που δεν εγκατέλειψε αλλά τη συνεχίζει με αμείωτη ένταση.
Στην περίπτωση της μαχητικής συναδέλφισσας Σοφίας Καλαντίδου, το δικαστικό σύστημα άργησε  να  εκδικάσει  τις  προσφυγές των εργαζομένων κατά της διοίκησης των Σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδη», για υποθέσεις που αφορούν σε  απολύσεις, εργοδοτική αυθαιρεσία, ατέλειωτα     ωράρια, απλήρωτους εργαζόμενους  και  έσπευσε αμέσως να διεκπεραιώσει την προσφυγή της εργοδοσίας σε βάρος της συναδέλφου μας και Προέδρου της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης  Σοφίας  Καλαντίδου.
Η συνάδελφος καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, γιατί υπέπεσε στο «βαρύ παράπτωμα» να υπερασπίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων της ως όφειλε ως     συνδικαλίστρια.
Η απόφαση αυτή έχει τεράστιο συμβολισμό σε μια περίοδο κρίσιμη για τη δημοκρατία      και την πατρίδα μας. Απειλείται ξεκάθαρα κάθε έννοια εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, εφόσον ποινικοποιείται η συλλογική δράση και  υποσκάπτονται με αυτόν τον τρόπο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά τις ύπουλες πρακτικές της εργοδοσίας να χρησιμοποιεί την δικαιοσύνη ως μέσο εκφοβισμού  των εργαζομένων και καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς να εκδηλώσουν δημοσίως την αντίθεσή τους σε αυτή      την απροκάλυπτη διαδικασία κατάργησης των στοιχειωδών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που κατοχυρώνει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η επιλεκτική επίθεση στο πρόσωπό της Σοφίας  Καλαντίδου μόνο συμπωματική δεν είναι. Η  ίδια  τόσο ως συνδικαλίστρια όσο και ως μέλος της Βουλής των Ελλήνων, είναι κυρίως γνωστή για τη αγωνιστικότητα, το ήθος και την ακεραιότητά της.

Στεκόμαστε  δίπλα  της  αλληλέγγυοι  και  δηλώνουμε  ότι  η ηθική, συνδικαλιστική  και    πολιτική εξόντωση της  αγωνίστριας  συναδέλφου δε θα περάσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια