«Και το κόστος των στρατιωτικών παρελάσεων;»..."...τα σοβαρά οικονομικά βάρη που ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος φορτώνει στο λαό μας..."...

Τεράστια ποσά έχουν δαπανηθεί για τις στρατιωτικές παρελάσεις. Εκτός του οικονομικού κόστους όμως, υπάρχει και το περιβαλλοντικό που δεν είναι αμελητέo.
«Για να αποδείξουμε τα σοβαρά οικονομικά βάρη που ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος φορτώνει στο λαό μας, για λόγους προσωπικής πολιτικής ματαιοδοξίας αλλά και για ψηφοθηρικούς λόγους –καθώς ΝΔ/ΠΑΣΟΚ ντύνουν το μυθικό τους SUCCES STORY με τον ήχο της ερπύστριας, επιδιώκοντας να εγκολπωθούν και την ψήφο των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής-, θα θυμίσουμε την απάντηση του τότε ΥΕΘΑ Ευ. Βενιζέλου στους ακροδεξιούς βουλευτές του ΛΑΟΣ», σημειώνει σε ανακοίνωσή του, το Δίκτυο Σπάρτακος, δίνοντας τα επίσημα στοιχεία για το κόστος των παρελάσεων.
Σύμφωνα με το Δίκτυο, η επίσημη απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το κόστος (οικονομικό και περιβαλλοντολογικό) των στρατιωτικών παρελάσεων (μόνο για τα μηχανοκίνητα τμήματα) Φ.900α/7673/10739/01 Μαρτίου 2010 έχει ωςεξής:
«Σε απάντηση της υπ’ αρ. 6104/12 Φεβ 2010 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων οι Βουλευτές κκ. Αθανάσιος Πλεύρης και Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το κόστος της συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπ’ όψιν μου τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Το κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων των Στρατού Ξηράς στις εορταστικές εκδηλώσεις των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου 2009 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, διαμορφώθηκε ως ακολούθως:
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚOΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΞ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ (ΕΤΟΥΣ 2009)
25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
1. Αποζημιώσεις Προσωπικού 300.000€
2. Μεταφορά με Αρματαγωγά 240.000€ (2 Αρματαγωγά)
3. Συγκ/τημα Στρατ. Μεταφορών 50.000€
4. Λειτουργικά έξοδα 100.000€ (Κόστος καυσίμων, κινήσεων, βαφής, συντηρήσεως, κ.λ.π.)
5. Ελικόπτερα ΑΗ-64A, CH-47D 150.000€ (4E/Π-2Ε/Π αντιστοίχως).
ΣΥΝΟΛΟ : 840.000€
28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
1. Αποζημιώσεις Προσωπικού 140.000€
2. Μεταφορά με Αρματαγωγά -
3. Συγκ/τημα Στρατ. Μεταφορών 40.000€
4. Λειτουργικά έξοδα 100.000€ (Κόστος καυσίμων, κινήσεων, βαφής, συντηρήσεως, κ.λ.π.)
5. Ελικόπτερα ΑΗ-64A, CH-47D 150.000€ 4E/Π-2Ε/Π αντιστοίχως
ΣΥΝΟΛΟ : 430.000€
Το Πολεμικό Ναυτικό δεν συμμετείχε με μηχανοκίνητα τμήματα στις δύο παρελάσεις, ενώ κόστος συμμετοχής των μηχανοκίνητων τμημάτων (εναερίων και χερσαίων) της Πολεμικής Αεροπορίας στις στρατιωτικές παρελάσεις των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου 2009, ανήλθε σε εξακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες επτακόσια είκοσι οκτώ ευρώ (687.728€) και τετρακόσιες χιλιάδες τετρακόσια ενενήντα επτά ευρώ (400.497€) αντίστοιχα.
Κατά τη λειτουργία των ανωτέρω μηχανοκίνητων μέσων εκλύονται αέριοι ρυπαντές (υδρογονάνθρακες, CO, CO2, NOx, SO2, μικροσωματίδια, κ.α.). Επιπρόσθετα, οι αναπόφευκτες υπερπτήσεις σε κατοικημένες περιοχές κατά τη διενέργεια των παρελάσεων προκαλούν ανάλογη ηχητική επιβάρυνση και φυσικά θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η επιβάρυνση που προκύπτει κατά τη διενέργεια των δοκιμαστικών παρελάσεων. Επιπλέον, προκειμένου να επιτευχθεί η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις, μετακινείται μεγάλος αριθμός αρμάτων και άλλων μέσων από μονάδες της Θράκης προς την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη χωρίς να εξυπηρετείται κανένας αμυντικός σκοπός».
Τα παραπάνω έλεγε ο Ευ.Βενιζέλος το 2010, σημειώνει το Δίκτυο Σπάρτακος και προσθέτει: «Τώρα συγκυβερνά με το Γεωργιάδη και το Βορίδη, και δικαιώνει τη ρήση της αχαρακτήριστης Βούλτεψη για την αξία των δεσμεύσεων και των λόγων-έργων των πολιτευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!»0
Το Δίκτυο καλεί σε σε μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. «Στο δρόμο να σπάσουμε την τρομοκρατία της κυβέρνησης, των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ, των ξένων και Ελλήνων τοκογλύφων. Δεν μας μένει άλλος δρόμος από την συνολική σύγκρουση και ανατροπή του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού», σημειώνει.


efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια