Η Μαρία Γκουγκουσκίδου για το ανάχωμα; Ορμενίου

Βρισκόμαστε και πάλι τις ημέρες αυτές, όπως κάθε χρόνο, μπροστά στον κίνδυνο πλημμυρών και καταστροφών, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των νερών του ποταμού Έβρου, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη γειτονική Βουλγαρία.
Δυστυχώς ο Δήμος Ορεστιάδας παραμένει ανοχύρωτος μπροστά στον κίνδυνο αυτό, διότι δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί οι ζημίες που προκλήθηκαν στο ανάχωμα του Ορμενίου κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πλημμυρών του Φεβρουαρίου 2012.
Ήδη, από τις 7 Σεπτεμβρίου 2014 έχουμε επιστήσει την προσοχή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς στο πρόβλημα του αναχώματος του Ορμενίου, το επείγον δε του θέματος αναδείξαμε και στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας της 1ης Οκτωβρίου 2014, στο οποίο λάβαμε τη διαβεβαίωση από το Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη ότι άμεσα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα πραγματοποιούνταν παρεμβάσεις στο ανάχωμα, έστω και προσωρινές - μικρής κλίμακος.
Δυστυχώς όμως καμία απολύτως παρέμβαση δε διενεργήθηκε έως σήμερα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τόσο το Ορμένιο όσο και η ευρύτερη περιοχή να πληγούν για άλλη μία φορά.
Δεδομένης της μικρής ύφεσης που παρατηρείται στη στάθμη των νερών, ζητάμε την άμεση αποκατάσταση του ρήγματος που έχει δημιουργηθεί στο ανάχωμα, μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, έτσι ώστε να οχυρωθεί για τις ημέρες που έρχονται, στη συνέχεια δε τη λήψη απόφασης και την υλοποίηση εκτεταμένων παρεμβάσεων που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα.


Ορεστιάδα 30 Οκτωβρίου 2014


Μαρία Γκουγκουσκίδου
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια