H A CERT Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το περιοδικό Meat News και η ΔΕΘ HELEXPO συνδιοργανώνουν το Πανελλήνιο Συνεδρίου με τίτλο Το Κρέας και τα Προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο», στο πλαίσιο της έκθεσης DETROP.
Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 9.30 πμ στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, αίθουσα Ολυμπιάς, ενώ οι εργασίες του θα λάβουν χώρα στις 27, 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2015.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των σύγχρονων μέτρων «από τον στάβλο στο πιάτο» για την επίτευξη της ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και προϊόντων του, την υγεία και ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη, μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπή είναι ο Καθηγητής κ. Σπυρίδων Ραμαντάνης,
Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμούς, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιμασία αυτού του αγαθού στο πιάτο του καταναλωτή.
0 Σχόλια
Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου