Μ-Λ ΚΚΕ: Έφυγε από τη ζωή ο ακλόνητος κομμουνιστής Στέφανος Ριζάκης, μια σημαντική μορφή του μαρξιστικού - λενινιστικού κινήματος

 Πέθανε τη Δευτέρα 23 Φλεβάρη στη Λάρισα ο Στέφανος Ριζάκης, ένας ακαταπόνητος λαϊκός αγωνιστής, ένας δοκιμασμένος και αφιοσιωμένος μαχητής του κομμουνιστικού κινήματος, στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ.
           Κηδεύτηκε την Τρίτη στην Αγιά Λάρισας. Αντιπροσωπεία της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ από τους Άκη Αδαμόπουλο, Θανάση Τσιριγώτη, Ηλία Μανδελενάκη τον συνόδευσαν και τον  κατευόδωσαν.
            Ο Στέφανος Ριζάκης γεννήθηκε το 1922 στη Σωτηρίτσα Αγιάς Λάρισας. Από το 1941 τάχθηκε με το μέρος των αγωνιζόμενων Ελλήνων για τη λευτεριά της πατρίδας μας από τις κατοχικές δυνάμεις. ΕΠΟΝίτης, ΕΛΑΣίτης, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Αξιωματικός της Σχολής Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και στη συνέχεια πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, όπου έζησε εκεί 28 χρόνια. Εργαζόμενος σπούδασε στην προσφυγιά, απέκτησε Master of Science Τεχνολογίας Κατασκευών Μηχανικών του Politechnika Wroclawska της Πολωνίας (ισότιμο πτυχίο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου). Πέρασε όλη την πολυκύμαντη διαδρομή του ελληνικού λαϊκού επαναστατικού κινήματος. Αντιτάχθηκε ενεργητικά στην αντισοσιαλιστική στροφή του 1956 στο διεθνές και ελληνικό κίνημα.
           Επαναπατρίστηκε 25 Μαΐου 1978 και εργάστηκε πάνω στην ειδικότητά του σε διάφορες επιχειρήσεις της Λάρισας, καθώς και ως ωρομίσθιος επί 6 χρόνια στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Ήταν στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια