Αλ. Τσίπρας: Και τώρα ξήλωμα του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό

Στροφή στο «τιτάνιο» έργο του εκ βάθρων ξηλώματος του μνημονιακού μηχανισμού στο εσωτερικό της χώρας οριοθέτησε ως πρώτη πλέον προτεραιότητα, μετά τη συμφωνία με τους δανειστές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλαγές προανήγγειλε και στα κομματικά όργανα.

«Το επόμενο διάστημα των τεσσάρων μηνών θα δίνουμε μάχη μέρα με τη μέρα» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της συμφωνίας με τους θεσμούς αλλά των διαφωνιών στους κόλπους του κόμματος.
«Να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό, να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την πλατιά και πρωτοφανή λαϊκή ενότητα, υλοποιώντας το βασικό κορμό των δεσμεύσεών μας στα λαϊκά στρώματα, να αξιοποιήσουμε τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας στη διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης, μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τους δανειστές:
  • Να προχωρήσουμε γοργά στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης.
  • Να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό.
  • Να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την πλατειά και πρωτοφανή λαϊκή ενότητα, υλοποιώντας το βασικό κορμό των δεσμεύσεών μας στα λαϊκά στρώματα
  • Να αξιοποιήσουμε τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας στη διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε να εκλεγεί νέος γραμματέας και νέα 11μελής Πολιτική Γραμματεία στην προσεχή συνεδρίαση της ΚΕ.
7imeres.gr

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/02/blog-post_939.html#ixzz3SvcNRzPS

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια