ΡΕΣΙΤΑΛ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΙΑΝΑ , 4 ΧΕΡΙΑ

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του “ΜΥΛΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ” θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ για δύο πιάνα, 4 χέρια  από τη  γνωστή πιανίστα και Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Μερόπη Κολλάρου  και  την Μαρία Τσιλιγκίρη επίσης πιανίστα και απόφοιτη του Δημοτικού Ωδείου.
Η βραδιά είναι αφιερωμένη  σε δύο σπουδαίους συνθέτες της αρχής του 20ου αιώνα που εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους.
Ο Sergei Rachmaninoff  συνέθεσε στο πέρασμα στον 20ο αιώνα την κορυφαία Σουίτα-Φαντασία  για δύο πιάνα  σε 4 μέρη γεμάτα λυρισμό πυκνές μεγάλες μελωδίες και την προσωπική  δεξιοτεχνία του πιανίστα συνθέτη.
Αργότερα το 1950  ο  Francis  Poulenc  Γάλλος συνθέτης της “ομάδας των έξη”  με την παράδοση του παρισινού φολκλόρ , πνευματώδης και με πολύ προσωπικό ύφος προαναγγέλλει τις διαφωνίες του 20ου αιώνα , τα μουσικά κολάζ παράλληλα με τον μελαγχολικό λυρισμό του ,  συνθέτει τη Σονάτα για δύο πιάνα σε 4 μέρη ένα από τα πιο δυνατά και ανατρεπτικά έργα του ρεπερτορίου,  που θα ερμηνευθεί.

Παράλληλα θα γίνει μια  σύντομη ανάλυση των έργων που θα φωτίσει την εποχή για τους σπουδαστές του Ωδείου και όλους  τους φιλόμουσους που θα μας τιμήσουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια