Πάνε σαν άλλοτε…

Τα δύο κόμματα της προηγούμενης συγκυβέρνησης που οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου τους «χώρισαν» παραμένουν «ενωμένα» στην...
κριτική που κάνουν και μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς. «Το email Χαρδούβελη ήταν για να βγούμε από την εποχή των Μνημονίων» υποστηρίζουν με μια «φωνή».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στη λίστα του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αφού η Κυβέρνηση αποδέχθηκε προχθές την παράταση του Μνημονίου, και ενώ έχει ήδη αποδεχθεί τη βιωσιμότητα του χρέους, σήμερα με την πρόταση Βαρουφάκη αποδέχθηκε και το e-mail Χαρδούβελη!

Κι ενώ το email Χαρδούβελη ήταν για να βγούμε από την εποχή των Μνημονίων, η πρόταση Βαρουφάκη το υιοθετεί (και μάλιστα με δυσμενέστερες εκδοχές σε κάποια σημεία), για να φέρει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο!

Αισθητή υποχώρηση διαπιστώνει και το ΠΑΣΟΚ στο e-mail Βαρουφάκη σε σχέση με τις «κόκκινες» γραμμές που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Παράλληλα καλεί όσους «λιθοβολούσαν» το e-mail Χαρδούβελη «να αντιληφθούν ότι αυτό αφορούσε την έξοδο από το μνημόνιο, ενώ το mail Βαρουφάκη αφορά την παραμονή στο τρέχον μνημόνιο και αργότερα θα προστεθούν οι όροι υπαγωγής στο μνημόνιο 3».

Επίσης, καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι στο τελευταίο Eurogroup έκανε «την απόλυτη τούμπα με άγαρμπο και βλαπτικό για τα συμφέροντα της χώρας τρόπο»...

Πηγή: efsyn

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια