Ξεκίνησε χθες το διήμερο εκδηλώσεων Στ. Κούλογλου για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας
Mε γευσιγνωσία από παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις και καινοτόμες γαστρονομικές ιδέες ξεκίνησε χθες το διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Στέλιος Κούλογλου στις 27 και 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες για την προβολή των ελληνικών προϊόντων και τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση A discovery network,το A Greek gastronomy guide και τη Γκαλερί «Θεώρημα».
«Η ιδέα ξεκίνησε γιατί στην Ελλάδα παρά τις δυσκολίες πρέπει να αναθερμάνουμε την οικονομία. Αν δε γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας και δε βρουν οι νέοι κυρίως άνθρωποι δουλειά, δεν έχουμε κάνει τίποτα. Για το λόγο αυτό ξεκίνησε ήδη από πέρσι μια σειρά από δράσεις και για τη νεανική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική οικονομία. Δράσεις όπως αυτή θα επαναληφθούν γιατί υπάρχουν πολλές εκλεκτές και δυναμικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα ειδικά στον τομέα της διατροφής και ο στόχος είναι να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να δικτυωθούν ώστε να αρχίσουν τις εξαγωγές» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ιδρύτρια του δικτύου A discovery Network, Θίσβη Εκμετζόγλου χαιρέτησε την πρωτοβουλία αυτή τονίζοντας ότι «είναι σημαντικό οι πολιτικοί του σήμερα να αγκαλιάζουν και να συνεργάζονται με εθελοντικούς οργανισμούς και με τους Έλληνες του εξωτερικού. Εγώ προσωπικά με εσάς, αισθάνομαι ότι έχουμε ένα στήριγμα σε αυτό που κάνουμε » είπε.
Το διήμερο εκδηλώσεων πλαισιώνει και η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος του Γιώργου Πίττα με θέμα τα «Καφενεία της Ελλάδας». Ο κ. Πίττας υπογράμμισε την ανάγκη να γίνονται «συνέργειες» όπως χαρακτήρισε τη δράση αυτή του Στέλιου Κούλογλου, διότι, όπως είπε «η νέα επιχειρηματικότητα δε στηρίζεται πλέον στην ατομική δραστηριότητα αλλά σε συνέργειες και συλλογικότητες, ώστε όλοι μαζί να χτίσουμε όχι το μύθο της εταιρείας αλλά του προϊόντος».
Πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε θερμά στην πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου είχε την ευκαιρία να γευθεί χθες στη Γκαλερί «Θεώρημα» παραδοσιακές κρητικές συνταγές, κρίταμο, παξιμαδάκια και γλυκά του κουταλιού από την ΕΑΤ Creta, φυσικά αναψυκτικά από τη ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, παραδοσιακά προϊόντα Σύρου ΠΡΕΚΑ, Ούζο Πλωμάρι, Ούζο Σμυρνιώ και αλίπαστα ΛΕΒΑ από τη Μυτιλήνη, Μπύρα «Νήσος» από την Τήνο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς από την Armakadi, όσπρια και βότανα από το Κτήμα Ευκαρπίας, τα εξαιρετικά κρασιά Δουλουφάκης, τις χειροποίητες πίτες από τη Μαρία και την Αντουανέτα, τα προϊόντα της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου και της ομάδας εξαγωγών ελληνικών προϊόντων, Οlkas. Στην εκδήλωση έχει ταξιδέψει από την Ελλάδα και το τάβλι δημιουργίας Νερουλιά, στο οποίο έπαιξε ακόμα και ο Φιντέλ Κάστρο.
Το διήμερο θα ολοκληρωθεί σήμερα στις έξι και μισή το απόγευμα στο Ευρωκοινοβούλιο όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιώργου Πίττα και κάθε ένας από τους προσκεκλημένους Έλληνες επιχειρηματίες θα παρουσιάσει την εταιρεία του και τα προϊόντα της. Θα ακολουθήσει η αναπαράσταση του παραδοσιακού ελληνικού καφενείου όπου θα είναι εκτεθειμένα και τα ελληνικά προϊόντα. Η φωτογραφική έκθεση του κ. Πίττα θα βρίσκεται από σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο όπου θα παραμείνει έως την Παρασκευή 1η Ιουνίου.
Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό από τη γευσιγνωσία ελληνικών προϊόντων