ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ-ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ.


(WIKI LEAKS ΔΙΔ/ΧΟΥ) 
«ΔΗΜΟΣ  ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ»
Σιναπίδης Στέφανος http://sinapidistef.blogspot.com 
   Αρκετό  ενδιαφέρον είχε η συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/2/2011, με εξάρσεις, αντιπαραθέσεις αλλά και παραγωγική συζήτηση, επιβεβαιώνοντας για μία άλλη φορά πως η παρουσία της ζωντανής και ουσιαστικής ελάσσονος αντιπολίτευσης  του συνδυασμού « Δήμος των Αξιών»(Σιναπίδης, Κυρούδης, Περιστεράκης) μπορεί να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της πόλης και  να μας βγάλει σταδιακά από το τέλμα στο οποίο έχουμε βουλιάξει ως κοινωνία τα τελευταία χρόνια.
      Το  πρώτο βασικό θέμα προς συζήτηση ήταν «Συγχωνεύσεις-Ιδρύσεις Σχολικών μονάδων  Α/βάθμιας και Β/βάθμιας
Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2011-2012» με  αρκετούς προσκεκλημένους εκπροσώπους φορέων, Συλλόγων, του Βουλευτή ΝΔ κου Δερμεντζόπουλου, γονέων, δασκάλων κλπ.
      Πριν  όμως από την συζήτηση του θέματος  αυτού, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων, υπήρξε μία συντονισμένη διπλή επίθεση εναντίον του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης (κου Σιναπίδη) με αντικείμενο τον τρόπο με τον οποίο ο υποφαινόμενος δημοσιεύει τα πεπραγμένα του Δημοτικού Συμβουλίου στον ηλεκτρονικό τύπο και στις εφημερίδες..
      Υπήρξαν μάλιστα και απειλές για πιθανή πραγματοποίηση μυνήσεων για συκοφαντική δυσφήμηση (ευτυχώς όχι από την συμπολίτευση που τουλάχιστον ασπάζεται το δόγμα του Βολταίρου –«διαφωνώ με αυτό που λές αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμα σου να το λες»-) με σκοπό να φοβηθούμε και να αναγκαστούμε να μην δημοσιεύουμε όσα λέγονται και διαδραματίζονται μέσα στο τοπικό  μας «κοινοβούλιο».
      Σας λέω αγαπητοί συμπολίτες ευθαρσώς ,κάτι που το είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο  πως «η αλήστου μνήμης εποχή της λογοκρισίας και της φίμωσης του ελεύθερου και ακηδεμόνευτου λόγου και της  αβίαστης πολιτικής κριτικής, έχει περάσει ανεπιστρεπτί και κανένας δεν μπορεί να μας απειλήσει να σταματήσουμε το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της ενημέρωσης των συμπολιτών μας», πράγμα που θα συνεχίσουμε αταλάντευτα.
      Όσοι  ονειρεύονται εποχές λογοκρισίας και  φίμωσης των απόψεων των Συμβούλων και των απλών πολιτών θα τους τοποθετήσει ό έλλογος λαός εκεί που τους αξίζει, οριστικά δηλ. στον πολιτικό «καιάδα».
      Προχθές βγήκε στην Ελληνική Βουλή, ο κος  Κακλαμάνης και είπε για την κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται σαν «τρεις λαλούν και δυό χορεύουν» και αντί οι θιγόμενοι να τον κατηγορήσουν όλοι άρχισαν να προβληματίζονται. Αντιθέτως όταν υποφαινόμενος μετέφερε στην συμπολίτευση του Δ/Σ Διδυμοτείχου την «δίκην χιούμορ» άποψη ενός τμήματος της κοινωνίας «περί παιδικής χαράς» σύσσωμη η συμπολίτευση θίχτηκε αντί να προβληματιστεί. Στο χέρι τους πάντως είναι με τα μελλοντικά έργα τους να διαψεύσουν τον συντάκτη του κειμένου  ως αναξιόπιστο και κοινό συκοφάντη. Με μεγάλη χαρά ο υποφαινόμενος θα ζητούσε δημοσίως συγγνώμη ότι έσφαλλε.
      Και απευθύνω μάλιστα και μία δημοκρατική  πρόταση. Από εδώ και πέρα να μεταδίδεται το Δημοτικό Συμβούλιο από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Διδυμοτείχου είτε ζωντανά είτε μαγνητοφωνημένα την επόμενη μέρα, μιας και οι κασέτες της μαγνητοφώνησης υπάρχουν κάθε φορά και είναι διαθέσιμες. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για την νέα δημοτική αρχή να αποδείξει εμπράκτως την ευαισθησία της στην δημοκρατική και πλουραλιστική ενημέρωση των συμπολιτών μας.
      Στην  συνέχεια ο κος Σιναπίδης απευθυνόμενος στην αρμόδια αντιδήμαρχο Οικονομικών αν έχουν απαντηθεί οι έγγραφες ερωτήσεις που είχαμε θέσει σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο(19/1/2011) περί του ύψους των οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου Διδ/χου και Μεταξάδων  και των δημοτικών επιχειρήσεων τους, προς Τράπεζες και προμηθευτές, και περί των οφειλών αυτών που εκμισθώνουν εμπορικά ακίνητα του Δήμου, η απάντηση ήταν θετική. Προς τιμήν της κας αντιδημάρχου (κα Γκουγκούδη) την οποία και ευχαριστούμε, μας εδόθη πλήρης αναλυτικός φάκελος με όλα τα δεδομένα..
      Προσεχώς  θα δημοσιεύσουμε αρκετά ενδιαφέροντα οικονομικά στοιχεία από αυτό τον φάκελο της οικονομικής απογραφής. Πάντως μέχρι τώρα φαίνεται από την μελέτη αυτών των στοιχείων, πως στην πόλη μας υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί τοπικοί αιρετοί που έχουν κάνει σημαία το «δόγμα Βουλγαράκη» (Ότι είναι νόμιμο είναι και πολιτικά ηθικό) πράγμα που σύσσωμος ο υγιής πολιτικός κόσμος της χώρας μας αλλά και της πόλης μας έχει ευτυχώς απορρίψει.
        Έτσι ας δώσουμε μία μικρή γεύση. Ο Δήμος χρωστάει σε τράπεζες το συνολικό ποσό των 3.400.000 Ευρώ (2.700.000 Διδχο+700.000 Μετ/δες). Οι χρηματικές υποχρεώσεις μόνο του Δήμου Διδ/χου (και όχι των ΝΠΔΔ, ΑΕ…) είναι μέχρι 31/12/2010 μάλλον 1.282.000 ευρώ, και των Μεταξάδων 720.000 Ευρώ. Αναλυτικά στοιχεία σε ποιούς επαγγελματίες χρωστάει και με ποιές επιχειρήσεις υπήρχαν οικονομικές συναλλαγές αργότερα . Επίσης υπάρχει οφειλέτης που οφείλει στον Δήμο μας εδώ και χρόνια 277.000 Ευρω και ο Δήμος μέχρι τώρα δεν μπόρεσε… να τα εισπράξει.
        Μόνο με αυτό το ποσό ο  Δήμος μας θα μπορούσε να «βουλώσει αρκετές τρύπες». Ίδωμεν.
      Στην  συνέχεια ο κος Σιναπίδης έθεσε  επιτακτικά  να συζητηθούν σε επόμενο  Δημοτικό Συμβούλιο, άμεσα ορισμένα θέματα που θα μας ταλανίσουν ως τοπική κοινωνία πολύ σύντομα. Αυτά είναι
      1) η πιθανότητα δημιουργίας ΚΕ.Π.Υ. (Κέντρο Πρώτης Υποδοχής) λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο της Καρωτής, και οι επιπτώσεις σε τοπικό επίπεδο των σχεδιαζόμενων κρατικών χειρισμών για την λαθρομετανάστευση (φράχτης, πλωτά κέντρα, κέντρα φύλαξης στον Έβρο…)
      2) η πιθανότητα στα πλαίσια του «Καλλικράτη» για την  ανώτατη Παιδεία να κλείσει το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδ/χου και με ποιο τρόπο θα σχεδιάσουμε δράσεις για να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο
      3)η  πιθανότητα για λουκέτο στον  ΟΑΕΕ Διδ/χου και ΔΕΗ, η πιθανότητα  για υποβάθμιση του ΓΝΝΔ μέσα στα πλαίσια των συγχωνεύσεων των Νοσοκομείων κλπ
      Αποφασίστηκε  μετά από πρόταση του προέδρου (κου Τοπαλούδη) να γίνει μία διαπαραταξιακή επιτροπή (Σιναπίδης, Τοπαλούδης, Λεπίδης) που θα εισηγηθεί στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο τον τρόπο δράσης (ενέργειες –κινητοποιήσεις-συναντήσεις) για να αποφευχθούν παρόμοια ενδεχόμενα.
      Στην  συνέχεια άρχισε η διαδικασία συζήτησης  του πρώτου θέματος για την  συγχώνευση των σχολικών μονάδων, που προτείνει με επείγουσα εγκύκλιο του το Υπουργείο παιδείας με καθαρά λογιστικά κριτήρια.. Τοποθετήθηκαν όλοι οι φορείς και υπήρξε μία σύμπνοια απόψεων πως οι σχεδιαζόμενες καταργήσεις Σχολείων στην περιοχή μας (κατάργηση Λυκείου Μετ/δων και Δ/Σ Ασπρονερίου, Δόξας κλπ)είναι απαράδεκτες και ανεπιθύμητες από την τοπική κοινωνία γιατί «όπου κλείνει ένα Σχολείο ανοίγει μία φυλακή». Θα εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα πλήρως αιτιολογημένο που θα αποσταλεί αρμοδίως.
        Η άποψη του κου Σιναπίδη  ήταν πως μόνο οι τοπικές  κοινωνίες σε συνεργασία με  τους ειδικούς της κατά τόπους, «Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας» Διδυμοτείχου μπορούν  να έχουν την ωριμότητα και την βούληση να αποφασίσουν αν θα κλείσουν ή θα ανοίξουν σχολεία στον Δήμο μας, όπως π.χ θα μπορούσε να ανοίξει Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας , Εσπερινό Γυμνάσιο και φυσικά με κανένα τρόπο να μην υποβαθμισθεί, αλλά αντίστοιχα να ενισχυθεί το Σχολικό κέντρο Μεταξάδων που να παραμείνει ως ο έτερος αναπτυξιακός πόλος του «Καλλικρατικού» Δήμου Διδ/χου.
      Στο επόμενο θέμα για την «συμπαράσταση των μαθητών –προέδρων των μαθητικών Συμβουλίων Γυμνασίων και Λυκείων που διώκονται λόγω των καταλήψεων» ο κος Σιναπίδης έλαβε σαφή θέση υπέρ των μαθητών με την επιχειρηματολογία πως οι  δίκαιοι αγώνες, οι μαζικές κινητοποιήσεις, οι κοινωνικές διεκδικήσεις και η έκφραση της ελεύθερης γνώμης δεν πρέπει να ποινικοποιούνται.
      Στην  συνέχει «ορίστηκε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας» που έχει αυξημένες και υπεύθυνες αρμοδιότητες.
      Ακολούθησε  «Ο οικονομικός απολογισμός των Σχολικών Επιτροπών» όπου διαφάνηκε ότι τα σχολεία μας έχουν αυξημένες ανελαστικές δαπάνες (πετρέλαια, ΔΕΗ, Ύδρευση...) και πως από την στιγμή που η χρηματοδότηση περνά πάραυτα στους Δήμους, σε λίγο δεν θα μπορούν να επιβιώνουν λειτουργικά πολλά από αυτά, εις βάρος φυσικά της παιδείας των παιδιών μας.
      Πάντως  σε σύνολο αθροιστικά, τα αποθεματικά  των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας ήταν μέχρι 31/12/2010 περίπου +68.000 Ευρώ, και των Σχολικών Επιτροπών της Δευτεροβάθμιας περίπου +136.000 Ευρω. Οσονούπω θα γίνει η συγχώνευση όλων των μέχρι τώρα 22 σχολικών επιτροπών στις δύο παραπάνω.
      Ο κος Σιναπίδης παίρνοντας τον  λόγο είπε πως η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ για τα Σχολεία υπάρχει, όπως έκανε το Σουφλί που εξασφάλισε 800.000 Ευρώ  για τα δικά του σχολεία (βλ προηγούμενο Δ/Σ). Ο σκόπελος των διαπιστωτικών πράξεων παρακάμφθηκε από την διαβεβαίωση του παρόντα προϊσταμένου Β/θμιας εκπαίδευσης ότι τουλάχιστο το ΕΠΑΛ Διδ/χου και το Γυμνάσιο Μεταξάδων έχουν διαπιστωτική πράξη κυριότητας.
      Στην  συνέχεια αποφασίστηκε να δοθεί έκτακτη  οικονομική ενίσχυση στο 3ο, 2ο Δημοτικό Σχολείο Διδ/χου και στο μειονοτικό Πολιάς, από πίστωση του προϋπολογισμού του Δήμου που αφορά πληρωμή δαπανών σε έκτακτες επιχορηγήσεις ΝΠΔΔ του Δήμου. Η πίστωση είναι 5.600 ευρώ/3μηνο άρα περίπου 24.000 Ευρώ το χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι ότι πέρυσι αυτή η πίστωση, περίπου 22.000 Ευρώ δόθηκε για …σχολικές εκδρομές.
      Για δαπάνες δημοσίων σχέσεων του Δήμου (γεύματα ,τιμητικές πλακέτες, αναμνηστικά δώρα) υπάρχει πίστωση 1.250 Ευρώ / μήνα =15.000 Ευρώ / έτος (το περίφημο δεκαπεντάρι της απευθείας ανάθεσης που συναντούμε συχνά σε προϋπολογισμούς). Υπάρχει και προηγούμενη πίστωση 5.100 Ευρώ/έτος ΕΚΠΟΤΑ που αφορά κεράσματα στο γραφείο Δημάρχου που ψηφίσαμε σε άλλο Συμβούλιο. Σύνολο 20.000/έτος ευρώ για κεράσματα κλπ.
      Επόμενο θέμα η κατάργηση τραπεζικών λογαριασμών των συνεννούμενων Δήμων και η δημιουργία ενιαίου. Τα λογιστικά υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών για τον Δήμο Διδ/χου είναι συνολικά +908.000 Ευρώ(820.000+98.000 Ευρώ)
      Ο δημοτικός Ταμίας μπορεί να διατηρεί στο ταμείο του το ποσό των 28.000 Ευρώ για έκτακτα έξοδα.
      Τα  «Εκτός έδρας μετακίνησης του Δημάρχου» αφορούσε την υπογραφή συμφωνίας στη Θεσ/νίκη για την αξιοποίηση των «Λουτρών των Ψιθύρων» του Ουρούτς πασά  (των παλαιοτέρων Οθωμανικών Λουτρών στην Ευρώπη)στο Διδ/χο. Έργο του INTERREG Ελλάδας-Βουλγαρίας, 800.000 Ευρώ για το Διδυμότειχο. Ελπίζουμε να πιάσουν τόπο σύντομα και να γίνουν επισκέψιμα.και να μην καταντήσουν σαν την πρώην Σχολή Οθωμανικού Ιππικού (Αχούρια Γιαρματζή) που αναστηλώθηκε από το INTERREG αλλά μένει τουριστικά ανεκμετάλλευτη.
      «Ορισμός  μελών Δ/Σ Συνδέσμου Ύδρευσης Ποιμενικού-Αμπελακίων». Μετά από παρέμβαση  μας αποκαλύφθηκε ότι αποτελεί ένα  είδος δημοτικής εταιρείας χωρίς  θετικό σκοπό και ισοζύγιο, αντίθετα δημιουργεί παθητικό για το Δήμο μας. Πέρυσι στοίχισε 15.000 Ευρώ. Δεν προσφέρει τίποτα πρέπει να γίνει λύση της Εταιρείας για να γλιτώσουμε από περιττά έξοδα.
      «Ορισμός  εκπροσώπων του Δήμου Διδ/χου  στην Γενική Συνέλευση της Εταιρείας  Έρευνας Ανάπτυξης Βορείου Έβρου»
      Η Εταιρεία έχει περίπου την εξής μετοχική σύνθεση Δήμος Ορ/δος=40% Διδ/χο=29% Σουφλί=1,9% ΤΕΔΚ=6% ΕΑΣ Ορ/δος=7% Αγροτ. Συν.=16%. Η Εταιρεία έχει υλοποιήσει αρκετά προγράμματα και στο Διδ/χο για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του ΟΠΑΑΧ. Αποτελεί αναπτυξιακό μοχλό και πρέπει οι εκπρόσωποι (Πατσουρίδης, Ροκίδης, Πουργιάζη) του Δήμου μας στην Γενική Συνέλευση με δικαίωμα ψήφου, στις 28/2/2011 να εκλέξουν ένα 7/μελές Δ/Σ ικανό να προσφέρει στην ανάπτυξη του Διδ/χου.
      Με  καλές συμμαχίες μπορούν οι εκπρόσωποι να μπουν στο Δ/Σ και εξασφαλίζοντας ένα 34% (ασφαλές ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας για θέση veto) να δουλέψουν προς όφελος της πόλης μας. Ελπίζουμε να το σκεφτούν και να το επιδιώξουν.
      Επόμενο θέμα «Αποδοχή δωρεάν παραχώρησης μετοχών  από την ΤΕΔΚ Έβρου και το Περιφερειακό ταμείο Α.Μ.Θ. της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.-ΑΕ»
      Η Α.Ε. Διαχείρισης Αποριμμάτων Ανατολ. Μακεδ. Θράκης θα διαχειρίζεται τα σκουπίδια όλων των ΟΤΑ. Θα κατέχουμε περίπου το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.
      Πρόκληση για την δημοτική Αρχή θα είναι να εκμεταλλευθεί την συμμετοχή της στην ΔΙΑΑΜΑΘ για να προωθήσει την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, το πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, το πρόγραμμα των συστημάτων μεταφόρτωσης , την τεχνογνωσία απορριμμάτων κλπ προς το συμφέρον της πόλης μας, που είναι πολύ πίσω στον τομέα της καθαριότητας, της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής προστασίας.
      «Έγκριση  πρωτοκόλου προσωρινής και οριστικής  παραλαβής έργου –Αντικατάσταση  ΧΑΔΑ Τ.Δ Μεταξάδων-». Κόστισε 73.500 Ευρώ από «Θησέα»
      «Έγκριση  πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής  παραλαβής έργου- αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αλεποχωρίου-». Κόστισε 68.500 Ευρώ από «Θησέα». Ελπίζουμε οι κάτοικοι εκεί να πίνουν άφθονο και καλής ποιότητας νερό με αυτό το έργο, σε αντιδιαστολή με κάποιους άλλους πολίτες…( προσοχή δεν αναφέρουμε πόλη γιατί μπορεί να μας μαλώσουν ή να μας  κάνουν μήνυση).
      «Καθορισμός επιτροπής εκτίμησης Αγροζημίας»  Στο διπλανό χώρο των ανασκαφών  στον τύμβο της Θυρέας πληρώνουμε περίπου 400 Ευρώ το χρόνο για αγροζημία 8  ιδιόκτητων στρεμμάτων.
      «Επί  αιτήσεως για μείωση μισθώματος αναψυκτηρίου Τσίγγλας» σε ποσοστό 50%. Ο επικεφαλής του «Δήμου των Αξιών» κος Σιναπίδης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε ότι όντως οι σημερινές οικονομικές συνθήκες πλήττουν σε μεγάλο βαθμό τους επαγγελματίες της πόλης μας, τους κατανοούμε και τους συμμεριζόμαστε.   Αλλά το εν λόγω «αναψυκτήριο» δεν λειτουργεί σαν τέτοιο ως όφειλε αλλά σαν νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.
      Ως  εκ της χρήσεως  του δεν αξιοποιεί  ούτε εκμεταλλεύεται το πανέμορφο περιαστικό δάσος ούτε εξυπηρετεί τους επισκέπτες, τα σχολεία κλπ που κάνουν τις εκδρομές τους  όπως το ανάλογο αναψυκτήριο στα «Πεύκα» Ορ/δος που την άνοιξη και το καλοκαίρι γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών ακόμα και από το Διδ/χο.
      Κάτι  τέτοιο θα μπορούσε να γίνεται στην «Τσίγγλα»  αν το εν λόγω ακίνητο  του Δήμου λειτουργήσει πραγματικά με αυτόν τον τρόπο, οπότε θα δεχόμασταν  και θα ψηφίζαμε οποιαδήποτε  μείωση. Τελικά το «Σώμα» αποφάσισε ότι είναι αναρμόδιο για αυτό το θέμα και ο εκμισθωτής θα πρέπει να κινηθεί με άλλον νομικό τρόπο.
      «Οικονομική ενίσχυση Δημοτών» Ο  Δήμος διαθέτει περί τα 10.900 ευρώ/3μηνο δηλ 43.000 Ευρώ/έτος για οικονομική ενίσχυση αναξιοπαθούντων δημοτών μας, με βάση το ετήσιο εισόδημα τους, προβλήματα υγείας, έκτακτες καταστροφές κλπ. Αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί σε τρείς συμπολίτες μας το συνολικό ποσό των 7.500 ευρώ (για όλο το έτος).
      Τελευταίο άφησα το θέμα  (αν και συζητήθηκε προγενέστερα) «Τρόπος συγκρότησης  Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης». Η  Επιτροπή αυτή ως όργανο με συμβουλευτικές ,γνωμοδοτικές αρμοδιότητες αποτελείται από 25-50 άτομα  (εκπροσώπους  εμπορικών, επιστημονικών, πολιτιστικών, αθλητικών κλπ συλλόγων, φορέων, σωματείων, οργανώσεων και 1/3 αυτών πολιτών με κλήρωση).
      Δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα-αμηχανία γιατί ο αριθμός όλων αυτών των συλλόγων στην περιοχή μας είναι πολυάριθμος και άρα θα έπρεπε κάποιοι  εκ των πραγμάτων να αποκλειστούν.  Η λύση- πρόταση δόθηκε από τον κο Σιναπίδη που εισηγήθηκε πως σύμφωνα με τον νόμο αφού η θητεία της επιτροπής είναι 2,5 έτη, δεν θα αποκλειστεί κανένα σύλλογος (εκτός αν δεν θέλει να συμμετέχει με εκπρόσωπο του)   απλώς την πρώτη θητεία θα εκπροσωπηθούν κάποιοι και την επόμενη οι υπόλοιποι που περισσεύουν.  Αποφασίστηκε πως η επιτροπή θα έχει 49 μέλη (36 εκπρόσωποι φορέων+12 πολίτες με κλήρωση+ 1 πρόεδρος). Συνεδριάζει μία φορά κάθε 3 μήνες. 
      Να  σπεύσουν οι συμπολίτες μας στο Δημαρχείο Διδ/χου να δηλώσουν συμμετοχή για την κλήρωση στην Επιτροπή μέχρι 26/2, όπως και να σπεύσουν οι ενδιαφερόμενοι  για την έμμισθη θέση (2.000 Ευρώ/μήνα) του «Συμπαραστάτη του Δημότη και των Επιχειρήσεων» να υποβάλλουν αίτηση για να εκλεγούν από το επόμενο Δ/Σ που μάλλον θα γίνει στις 26/2/2011.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια