Δωρεάν ξεναγήσεις στον Δήμο Αλεξανδρούπολης


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, 21 Φεβρουαρίου, εορτάζεται από τους διπλωματούχους ξεναγούς σε όλον τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, με προσφορά δωρεάν ξεναγήσεων και άλλες εκδηλώσεις για τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

      Η 21η Φεβρουαρίου είναι παγκοσμίως αφιερωμένη στους ξεναγούς, σ' αυτούς τους επαγγελματίες που με τη δουλειά τους εξηγούν και προβάλλουν την ιστορία, τα μνημεία και τις παραδόσεις της χώρας τους.
      Οι  ξεναγοί στην Ελλάδα εδώ και χρόνια γιορτάζουν αυτή την ημέρα με προσφορά δωρεάν ξεναγήσεων στο κοινό. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας των ξεναγών είναι η προβολή του επαγγέλματος του ξεναγού και η ενημέρωση των πολιτών για τα μουσεία, τα μνημεία, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της εκάστοτε περιοχής.
      Ο Σύνδεσμος Ξεναγών της Β. Ελλάδος που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, έχουν προγραμματίσει δωρεάν ξεναγήσεις για τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων έχει ως εξής:
  1. Σάββατο 18/02City tour – “Θρησκευτικά Μνημεία Αλεξανδρούπολης”.
    Καθολικός Ναός Αγίου Ιωσήφ - Αρμενικός Ναός Αγίου Ιωάννη Καραμπέτ - Ευαγγελική Εκκλησία - Μητροπολιτικός Ναός Αγίου  Νικολάου - Μουσουλμανικό Τέμενος.
    (Συνάντηση  στον Καθολικό Ναό στις 11:00 πμ.) 
  1. Κυριακή 19/02“Η πόλη… ανατολικά” (με λεωφορείο).
    Μνημεία Τραϊανούπολης - Φέρες - Παναγία Κοσμοσώτειρα.
    (Αναχώρηση  μπροστά από το Δημαρχείο στις 11:00 πμ.) 
  1. Τρίτη 21/02“Η πόλη… ανατολικά” (με λεωφορείο).
    Μνημεία Τραϊανούπολης - Φέρες - Παναγία Κοσμοσώτειρα.
    (*Για  τα μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Αλεξανδρούπολης) (Αναχώρηση μπροστά από το Δημαρχείο στις 11:00 πμ.) 
  1. Κυριακή 04/03“Βεργίνα: Φόρος τιμής στο Μανόλη Ανδρόνικο”
    Εικονική  ξενάγηση στο Μουσείο της Βεργίνας με τους Βασιλικούς Τάφους, στον πολυχώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης. (19:00) 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη συμμετοχή στην προγραμματισμένη ξενάγηση Β “Η πόλη… ανατολικά”, απαιτείται δήλωση συμμετοχής & παραλαβή κάρτας δωρεάν συμμετοχής, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης (στο ισόγειο του Δημαρχείου, τηλ.: 2551350189). 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια