Διχάζουν οι «σωτήρες» της Κύπρου και τα.. 50 δις δολάρια '


Διχάζουν πολιτικούς και λαό οι ομογενείς που δηλώνουν διατεθειμένοι να αποπληρώσουν το Ελληνικό και Κυπριακό χρέος.  Στην Ελλάδα γίνεται ήδη μεγάλη συζήτηση του θέματος. Η συζήτηση άναψε μετά τη διάσκεψη τύπου των ομογενών πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα στην παρουσία 500 ατόμων.

Η ομάδα END όπως αποκαλείται διατίθεται να αποπληρώσει όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και της Κύπρου και να προσφέρει και χρήματα για ανάπτυξη. Όλα αυτά υπό κάποιους συγκεκριμένους όρους.
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου παρουσίασαν το πλάνο τους και Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι ομογενής Αρτέμιος Σώρρας και ο Πρόεδρος της E.N.D., Ελληνοαμερικανός γιατρός Μανώλης Λαμπράκης.
Οι δύο ομιλητές ανέφεραν ότι έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.
Κατά την ομιλία τους, τόνισαν ότι απευθύνονται στους "ελεύθερους Έλληνες" και δεν έχουν πολιτικά κίνητρα, αλλά μόνο πατριωτικά.
Ξεκαθάρισαν μάλιστα πως δεν ανήκουν στη δεξιά, την αριστερά, ή την άκρα δεξιά, τονίζοντας πως σύμμαχοι τους θα είναι μόνο όσοι "κινούνται με πατριωτικά κίνητρα".
Ο βασικός όρος είναι να γίνει ενδελεχής λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά που οδήγησαν Ελλάδα και Κύπρο στη σημερινή οικονομική κατάσταση.
Όπως αναφέρθηκε σ' οτι αφορά την Ελλάδα θα επιβληθεί επιτόκιο 0,5% για να δικαιολογεί τον δανεισμό διότι διαφορετικά θα θεωρηθεί δωρεά και θα υπάρχουν άλλα θέματα.
Για τους Κυπρίους λόγω κατοχής δεν θα επιβληθεί επιτόκιο.
Στην ίδια εκδήλωση η End ανακοίνωσε ότι προχωρά στην ίδρυση μιας νέας τράπεζας, της Cyprus Motherland Bank (Τράπεζα Πατρώας Γης Κύπρου) με κεφάλαιο 20 δισ. δολαρίων.
Τα χρήματα αυτά προορίζονται για την εξαγορά εδαφών που ανήκουν σε ελληνοκύπριους αλλά βρίσκονται στα κατεχόμενα.

Λαμπράκης και Σώρρας, ανέφεραν πως η ελληνική κυβέρνηση είναι ενήμερη και παρόλα αυτά δεν τους έχει δεχτεί για επίσημες διαβουλεύσεις, κάτι που έκανε η Κύπρος μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου Χριστόφια.
Κυβερνητική πηγή μας επιβεβαίωσε ότι έγινε συνάντηση  με τους ομογενείς αλλά σε τεχνοκρατικό επίπεδο και μελετήθηκε η σοβαρότητα της πρότασης. Η έρευνα που έγινε σύμφωνα με την ίδια πηγή δεν κατέδειξε πως πρόκειται για αξιοποιήσιμη περίπτωση. Μάλιστα όπως μας επισημάνθηκε το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται πολλοί «σωτήρες». Μέχρι και έμπορος χρυσού ζήτησε να σώσει την Κύπρο φέρνοντας την σε επαφή με κάποιον στο εξωτερικό. Όμως αποδείχθηκε και πάλι ότι δεν ήταν συζητήσιμη πρόταση. Αν ακούγαμε όλους όσοι εμφανίζονται ως εθνοσωτήρες θα είχαμε πέραν των 4 τρις και θα δανείζαμε και αλλά κράτη συμπέρανε η ίδια πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια