Εγκαίνια 18ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών (vd)

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της 18ης Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Αριστείδη Γιαννακίδη, του Βουλευτή Έβρου, κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Γεωργίας Νικολάου, του ΑντιπεριφερειάρχηΑγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, κ. Σταύρου Βαβία, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Η φετινή έκθεση λαμβάνει χώρα καθημερινά από τις 10:00 έως τις 22:30 έως το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πάρκο και στο Δημοτικό Θέατρο Φερών. Η έκθεση περιλαμβάνει ημερίδες με θέμα τη μελισσοκομία και τις εναλλακτικές καλλιέργειες, ενώ, επίσης, το απόγευμα της Παρασκευής, θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου τράγου και κριαριού. Ακόμη, φέτος, στο πλαίσιο της έκθεσης λειτουργεί περίπτερο για τους Θρακιώτες συγγραφείς.

Ο θεσμός της Πανέβριας Αγροτικής Έκθεσης Φερών ξεκίνησε το 1996 και έχει ως στόχο την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, την προβολή των αγροτικών επιχειρήσεων, την ανάδειξη των περιφερειακών αγροτικών συνεταιρισμών, καθώς και την ανάπτυξη του αγροτουρισμού. Στο πλαίσιο της εκτίθενται γεωργικά μηχανήματα, εξοπλισμός και αγροτικά εφόδια, καθώς και μικρά και μεγάλα ζώα, ενώ προβάλλονται οι κλάδοι της Κτηνοτροφίας, της Σαλιγκαροτροφίας, της Μελισσοκομίας και της Αμπελουργίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια