Λούκα Κατσέλη: Η ομιλία του κ. Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ τρομάζει!

Από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής  Συμφωνίας» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με απάντηση της Προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας»,  Λούκας Τ. Κατσέλη, στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Η ομιλία του κ. Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ τρομάζει!
Ο Πρωθυπουργός της χώρας  είναι είτε ανενημέρωτος είτε εμπαίζει ενσυνείδητα τον Ελληνικό λαό.
Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος  δεν σημαίνει μείωση του ασήκωτου βάρους της υπερχρέωσης καθώς  η Κυβέρνηση , αντί να διεκδικήσει  την ουσιαστική αναδιάρθρωση  αν όχι διαγραφή του σωρευμένου χρέους που ξεπερνά   το 175% του ΑΕΠ, έχει δεσμευτεί για την απρόσκοπτη αποπληρωμή του .
Δεν σημαίνει το τέλος της  αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής  καθώς η Κυβέρνηση έχει αναλάβει ήδη τη δέσμευση   να καλύψει  το  συνεχώς διευρυνόμενο χρηματοδοτικό κενό με νέα επώδυνα μέτρα. 
Τέλος, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ελάφρυνση της μεσαίας τάξης ή των πιο ευάλωτων ομάδων, γιατί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εχει δεσμευθεί ότι το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα θα εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τους πιστωτές της χώρας. 
Ο κ Σαμαράς  έχει καταστήσει τη χώρα όμηρο της αδιέξοδης πολιτικής  της βίαιης λιτότητας . Δυστυχώς δεν έδωσε καμμία ελπίδα στην ομιλία του ότι διαθέτει την πολιτική θέληση και δύναμη  να την ανατρέψει .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια