Εξώδικη απάντηση της Εθνικής Τράπεζας για την Τράπεζα της Ανατολής

Οι σφραγίδες της απάτης στις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής βαρύνουν την ΕΤΕ

Με χαρά μας κοινοποιήθηκε η εξώδικη δήλωση που έστειλε η Εθνική Τράπεζα σε κάτοχο μετοχών της Τράπεζας Ανατολής και παραδόθηκε με δικαστικό επιμελητή στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, ανήμερα της επετείου της τρομοκρατικής επίθεσης στους δίδυμους πύργους της Νέα Υόρκης. Ο συγκεκριμένος μέτοχος είχε ασκήσει εναντίον της Εθνικής Τράπεζας ασφαλιστικά μέτρα επίδειξης εγγράφων για την υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής και η τράπεζα πλέον του απαντάει σε έντονο ύφος, απειλώντας τον με “συκοφαντική δυσφήμιση”. Μάλιστα τον καλεί να λάβει αντίγραφα Î �σχετων εγγράφων που έχει συγκεντρώσει, περίπου 8000 σελίδες, προς μόλις μισό (0.50) ευρώ για κάθε σελίδα! 

ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ “ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ”

H εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων είχε οριστεί για τις 20 Αυγούστου 2013. Οι αιτούντες ζητούσαν να λάβουν αντίγραφα των ισολογισμών και των εγγράφων της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής, τα οποία θα έπρεπε να έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες της εποχής, αλλά και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πριν από 77 χρόνια. Αυτή είναι μια πολύ απλή διαδικασία και η νομική ομάδα της Εθνικής Τράπεζας το μόνο που θα έπρεπε να κάνει, είναι να εμφανίσει τα έγγραφα από τη στιγμή που είναι τόσο σίγουρη για την ορθότητα των επιχειρημάτων της. 

Αντίθετα, αυτό που εξελίχθηκε ως φάρσα – με τη θεατρική έννοια του όρου – ήταν να εμφανιστεί μια νέα δικηγόρος ως εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας και να ενημερώσει το δικαστήριο πως δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα, και ότι ο μόνος δικηγόρος της Εθνικής Τράπεζας που μπορεί να υπερασπιστεί την ΕΤΕ είναι ο κ. Ιωάννης Λιναρίτης. Βλέπετε, σύμφωνα με τη δικηγόρο της Εθνικής Τράπεζας, μόνο ο κ. Λιναρίτης έχει εμβαθύνει αρκετά στην υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής. Βέβαια, αν και τα ασφαλιστικά μέτρα είχαν επιδοθεί μέσα στις προβλεπόμενες ημεροÎ �ηνίες, ο κ. Λιναρίτης έλειπε για διακοπές και για αυτό ζητήθηκε και δόθηκε αναβολή από το δικαστήριο, όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο (βλ. Αναβολή ζήτησε η Εθνική Τράπεζα για την Τράπεζα Ανατολής. Απούσα η Τράπεζα της Ελλάδος – http://banquedorient.org/web/?p=2800 ). 

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ “ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΜΟ”

Τελικά, ο κ. Ιωάννης Λιναρίτης γύρισε από τις καλοκαιρινές διακοπές του και απέστειλε το συγκεκριμένο εξώδικο στις 4 Σεπτεμβρίου 2013, υπερασπιζόμενος τις θέσεις της Εθνικής Τράπεζας. Σε αυτό το εξώδικο όμως έκανε την εμφάνιση του, υπογράφοντας το μάλιστα πρώτος από τα αριστερά, ο Γενικός διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της τράπεζας κ. Μιλτιάδης Σταθόπουλος, ο οποίος από ότι φαίνεται γνωρίζει και αυτός τελικά την υπόθεση. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες μέσα από την Εθνική Τράπεζα, μια που πλέον κάνουμε και ρεπορτάζ παραλίας, ο κ. Μιλτιάδης Σταθόπουλος επέστρεψε από τις καλοκαιρινές του διακοπές στις 28 Αυγούστου.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://banquedorient.org/web/?p=3006

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια