Βίντεο-σοκ: Σύροι αντάρτες εκτελούν αιχμαλώτους

Το ερώτημα "για ποιούς θα πολεμήσουν οι ΗΠΑ στη Συρία και ποιός είναι τελικά χειρότερος; Ο Άσαντ ή οι αντάρτες;"επανέρχεται έντονα, μετά τη δημοσίευση ενός σοκαριστικού βίντεο, που φέρεται να δείχνειαντάρτες να εκτελούν αιχμάλωτους στρατιώτες του Άσαντ.

Το βίντεο δημοσίευσαν οι New York Times, ενώ στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας υπάρχει μια φωτογραφία από την φρικτή αυτή μαζική εκτέλεση.

Το βίντεο φέρεται να δείχνει επτά στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων του συριακού καθεστώτος να εκτελούνται εν ψυχρώ.

Οι άνδρες είναι δεμένοι πισθάγκωνα, εμφανώς κακοποιημένοι, με το πρόσωπο στο χώμα, περιμένοντας τρομοκρατημένοι το τέλος τους, το οποίο έρχεται με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Πριν τους εκτελέσουν, οι αντάρτες απαγγέλλουν τους εξής στίχους: "Για 50 χρόνια, είναι σύντροφοι στη διαφθορά. Ορκιζόμαστε στο Άρχοντα του Θρόνου, αυτός είναι ο όρκος μας: Θα πάρουμε εκδίκηση".

Μετά τη μαζική δολοφονία, πετούν τα πτώματα σε έναν ομαδικό τάφο.

Στο δημοσίευμα -με τίτλο "Η βαρβαρότητα των Σύρων ανταρτών θέτει σε δίλημμα τη Δύση"- οι New York Times αναφέρουν ότι το βίντεο τραβήχτηκε τον περασμένο Απρίλιο από πρώην αντάρτη, ο οποίος διέφυγε από τη Συρία.

Όπως τονίζεται, οι σκληρές αυτές εικόνες αποκαλύπτουν τις μεθόδους και τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι αντικαθεστωτικοί, οι οποίες τελικά δεν διαφέρουν και πολύ από εκείνες του καθεστώτος Ασαντ.
Nooz 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια