Προπτυχιακές σπουδές για αλλοδαπούς σε ΑΕΙ με δίδακτρα προωθεί ο Λοβέρδος

Εφόσον ευοδωθούν τα σχέδια που προωθεί ο υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, αλλοδαποί θα μπορούν να παρακολουθήσουν προπτυχιακές σπουδές στα δημόσια ΑΕΙ της χώρας με την καταβολή διδάκτρων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», ο κ. Λοβέρδος στοχεύει στην αυτοχρηματοδότηση των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης με την καταβολή διδάκτρων για προπτυχιακές σπουδές στην αγγλική γλώσσα για αλλοδαπούς αλλά και μέσω της έρευνας, ζητήματα τα οποία θα τεθούν επί τάπητος σε συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Παιδείας με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, στόχος της συνάντησης είναι να εξεταστεί «να μην υπάγονται οι λογαριασμοί στην έννοια του δημόσιου λογιστικού και στη γενική κυβέρνηση -αυτό θα τους βοηθήσει να κρατήσουν μια αυτοτέλεια σχετική, που θα τους φέρει κάποια χρήματα».

Ο υπουργός ζήτησε επίσης και υπάρχει ήδη ανταπόκριση από τις Φιλοσοφικές σχολές να ιδρύσουν τμήματα προπτυχιακά, με δίδακτρα στην αγγλική για αλλοδαπούς και, όπως ο ίδιος είπε, περιοχές της χώρας που είναι κοντά στα σύνορα μπορούν με ένα αγγλόφωνο τμήμα στη Φιλοσοφική αλλά και στο Οικονομικό, σε σπουδές δηλαδή Διοίκησης, σε σπουδές που δεν θέλουν βαριές εγκαταστάσεις, να απευθυνθούν σε αλλοδαπούς φοιτητές και να έχουν με τα δίδακτρα ανθρώπους στην Ελλάδα που θα κάνουν τη ζωή τους εδώ και θα πληρώνουν στο Πανεπιστήμιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια