Παίζει τα ρέστα του στη «μπλόφα» Σαμαρά, ο Τσίπρας...

Αποφασισμένος να παίξει μέχρι τέλους την παρτίδα πόκερ που ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας ότι...
η σιγουριά που εξέφρασε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας για την ύπαρξη 180 βουλευτών που θα στηρίξουν την πρόταση Σαμαρά είναι μία καλοστημένη μπλόφα, ώστε να ασκηθούν πιέσεις στους ανεξάρτητους βουλευτές.

Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι στριμώχνοντας στα σχοινιά το Μαξίμου και ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης μόνο κέρδη έχει να αποκομίσει, καθώς εκτιμάται ότι οι 180 βουλευτές αποτελούν όνειρο… απατηλό για το Μαξίμου. Αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποίησε εξάλλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στο ζήτημα.

Στα άδυτα της Κουμουνδούρου εκφράζεται ικανοποίηση από την συζήτηση που έχει ανοίξει αναφορικά με τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης ενόψει της προεδρικής εκλογής, καθώς εκτιμούν ότι από μόνη της γη κουβέντα αυτή προκαλεί επιπλέον φθορές στον κυβερνητικό συνασπισμό, που όπως χαρακτηριστικά τονίζουν «πνέει τα λοίσθια».

Η ευθεία πρόκληση που απηύθυνε λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό να προχωρήσει το συντομότερο στην εκλογή προέδρου Δημοκρατίας, εφόσον θεωρεί ότι διαθέτει τους 180 βουλευτές, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Εξάλλου, από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λόγους να πιστεύει ότι πρόκειται για μπλόφα, καθώς έχει νωπά τα αποτελέσματα της κόντρας για το δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ, που λειτούργησε ως προάγγελος της προεδρικής εκλογής και αναμέτρηση δυνάμεων και η οποία έβγαλε κερδισμένη την Κουμουνδούρου, αφού 139 βουλευτές τάχθηκαν απέναντι στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Όταν «φοβάσαι ότι θα χάσεις τη δεδηλωμένη, είναι αστείο να επικαλείσαι ότι έχεις εξασφαλίσει 180 για τη Προεδρική εκλογή» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κ. Τσίπρα.

newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια