Ο χρόνος τρέχει γρήγορα σε βάρος της ΔΗΜΑΡ

Μπαράζ συναντήσεων με αντιπροσωπείες κομμάτων και κινήσεων της Κεντροαριστεράς προγραμματίζει η ΔΗΜΑΡ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Φώτη Κουβέλης μετά τη θετική -όπως τη χαρακτηρίζουν στην Αγίου Κωνσταντίνου- συνάντηση με το ΠΑΣΟΚ.

κείμενο Νίκος Β. Τσίτσας/ethnos.gr


Η ΔΗΜΑΡ δεν θα εγκαταλείψει τη βήμα προς βήμα προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ θα συναντηθεί με την εκπρόσωπο της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λ. Κατσέλη, την Τρίτη με αντιπροσωπεία του κόμματος «Ευρώπη Οικολογία», και την Παρασκευή με τον γραμματέα της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Χρήστο Αηδόνη.

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ εμφανίζονται διχασμένα μεταξύ της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και του διαλόγου με την Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ. Πρόσφατα εμφανίστηκε και τρίτη κίνηση στο εσωτερικό του κόμματος, μεταξύ της πλειοψηφικής τάσης και των μεταρρυθμιστών, που αποτελείται από 12 στελέχη, -μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη- τα οποία ζητούν να διατηρηθεί η οργανωτική και πολιτική αυτονομία του κόμματος, διαφωνώντας με τις κινήσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Τον τελευταίο καιρό, όμως, και μετά την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην πρόσκληση του Φώτη Κουβέλη για να ξεκινήσει ο διάλογος για την προοδευτική διακυβέρνηση, ένα σημαντικό τμήμα των ηγετικών στελεχών ευελπιστεί στη σύγκλιση με τα κόμματα της Κεντροαριστεράς καθώς αναμένουν εσωκομματικές εξελίξεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Αγίου Κωνσταντίνου δεν θα εγκαταλείψει τη βήμα προς βήμα προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν ότι έκλεισε ένας κύκλος «εμπόλεμης κατάστασης» στην οποία βρίσκονταν τα δύο κόμματα, ενώ παράλληλα υποστηρίζουν ότι το κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς θα μπορούσε να διαδραματίσει τον ρόλο του καταλύτη σε μια μελλοντική «κυβερνητική ένωση» της Αριστεράς με την Κεντροαριστερά.

Παράλληλα η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, στην προσπάθειά της για την ανασυγκρότηση των δυνάμεών της στην προοπτική να φτάσει το 3% στις επόμενες εκλογές και να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδο του κόμματος στη Βουλή, ενισχύει τις επαφές με τις κινήσεις των Οικολόγων που έχουν δείξει την πρόθεση να συνεργαστούν με το κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια