ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ: Ένας διάλογος με… μέλλον...

Δύο μόλις εβδομάδες μετά την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Φώτη Κουβέλη και του Αλέξη Τσίπρα, ο διάλογος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ ξεκινά αύριο, οπότε και θα...
συναντηθούν στη Βουλή οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων.

Στελέχη και των δύο κομμάτων δεν κρύβουν, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους ότι αύριο θα γίνει μόνο η… αρχή, καθώς ο διάλογος μεταξύ Κουμουνδούρου και Αγίου Κωνσταντίνου έχει μέλλον και ο στόχος είναι η προεκλογική σύμπραξη. Άλλωστε, ο μεν Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται για μία σκληρή εκλογική αναμέτρηση στην οποία «κανείς δεν περισσεύει» -όπως λένε συνεργάτες του- ο δε Φώτης Κουβέλης, μετά το 1,23% των Ευρωεκλογών, είναι σχεδόν αναγκασμένος να αποζητήσει συμμαχίες και να προσπαθήσει να αποφύγει την αυτόνομη κάθοδο στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Συν τοις άλλοις, με την τροπή που πήραν τα πράγματα, στελέχη και των δύο κομμάτων παραδέχονται πως μία «συμμαχία» ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ αποτελεί επιλογή «νίκης» και για τις δύο πλευρές:

Η αξιωματική αντιπολίτευση, αν συμμαχήσει με τη ΔΗΜΑΡ, θα μπορέσει να απευθυνθεί σε ένα κεντροαριστερό κοινό ή σε παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Ανανεωτικής Αριστεράς και του ΚΚΕ Εσωτερικού και θα δείξει ότι μπορεί να προσελκύσει συμμαχίες και να σχηματίσει βιώσιμη κυβέρνηση. Επίσης, με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ «στεγανοποιεί» τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ –ή όσους, τελοσπάντων, ακολουθήσουν την γραμμή του προέδρου του κόμματος- ενόψει της προεδρικής εκλογής, όπου μπορεί στην τρίτη ψηφοφορία να κριθεί η διεξαγωγή ή μη πρόωρων εκλογών για μία χούφτα ψήφους.

Παράλληλα, η Αγίου Κωνσταντίνου θα μπορούσε, μέσω μίας συμμαχίας, να διασωθεί πολιτικά και να έχει το δικό της αυτόνομο στίγμα σε ένα «προοδευτικό πολιτικό μέτωπο», με στόχο την ολική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι κατά την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Φώτη Κουβέλη –με πρωτοβουλία του τελευταίου- αμφότεροι οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν πως η χώρα έχει ανάγκη τη συγκρότηση ενός «προοδευτικού πόλου» για την διακυβέρνηση της Ελλάδας, κορμός του οποίου δεν μπορεί παρά να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ...
matrix24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια