Στο δρόμο που «χάραξε» η Coca Cola

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας προς τους  εργαζόμενους της εταιρείας Central Park System (CPS), που διαχειρίζεται τους χώρους στάθμευσης  στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», οι οποίοι γίνονται αποδέκτες των μηχανορραφιών της εργοδοσίας.
Η διεύθυνση της CPS, όπως μας πληροφορούν  με ανακοίνωσή  τους  οι  συνάδελφοι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, έσπασε την  εταιρεία σε τέσσερα (4) κομμάτια  «μεταφέροντας εκεί  κατά βούληση διάφορους εργαζόμενους, ώστε να είναι σε  θέση σήμερα να προχωρήσει στην απόλυση των  εργαζομένων στον  όμιλο CPS  νομότυπα.
Τις πρακτικές  αυτές εφάρμοσε στον χώρο του εργοστασίου  της Θεσσαλονίκης η πολυεθνική Coca Cola  αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι  είναι  η εμπροσθοφυλακή της εργοδοσίας  και λειτουργεί ως πιλότος στην επιβολή των πιο αντεργατικών μεθοδεύσεων προκειμένου να παρακαμφθεί η στοιχειώδης  νομική προστασία  των  εργαζομένων.
Στις 8 Οκτωβρίου η Coca Cola θα λογοδοτήσει για παρόμοιες πρακτικές στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μετά από προσφυγή των απολυμένων του   εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.
Η  Π.Ο.Ε.Ε.Π.  εκφράζει,  εκ   μέρους των  εργαζομένων του κλάδου των  Εμφιαλωμένων Ποτών, την αλληλεγγύη της προς τους συναδέλφους  της Central Parking System και δηλώνει ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στην αυθαιρεσία και τα ύπουλα χτυπήματα της  εργοδοσίας είναι  κοινός.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια