Ν. Νικολόπουλος: «Με επικοινωνιακά τρικ δεν καταπολεμάται η ακρίβεια»

Με επικοινωνιακές «στρακαστρούκες» δεν καταπολεμάται ο «τυφώνας» της ακρίβειας. Τα επικοινωνιακά «παυσίπονα» είναι για τα ιατρεία και όχι για το καλάθι της νοικοκυράς .   
Το βαθύ κοινωνικό ζήτημα της «ακραίας»  ακρίβειας βασικών καταναλωτικών προϊόντων «σηκώνει» με ερώτηση του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης  ο  Πρόεδρος του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΧΡΙ.Κ.Α.) Νίκος Νικολόπουλος, εστιάζοντας στην ανυπαρξία εκείνων των επιβεβλημένων  ελεγκτικών μηχανισμών, που θα αποτελούσαν το βασικό εργαλείο ανάσχεσης της.
 Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:
Ερώτηση  προς τον  Υπουργό Ανάπτυξης
Θέμα: Η ακρίβεια και η καταπολέμησή της.
Η ακρίβεια πολλών προϊόντων στην Ελλάδα, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές,  απασχολεί ιδιαιτέρως αυτή την εποχή όλους τους Έλληνες γιατί  η πολύ μεγάλη μείωση της αγοραστικής δύναμης σχεδόν όλων στα πέτρινα χρόνια της ξένης τρόικας επιδείνωσε και υποβάθμισε το βιοτικό επίπεδο.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της ανέχειας, η Κυβέρνηση της συμφοράς κατέφυγε σε επικοινωνιακές «στρακαστρούκες» και έκανε γνωστό, ότι θα ξεκινήσουν έλεγχοι για το ζύγισμα του ψωμιού.
Για να μην ταλαιπωρούμαστε, η αλήθεια είναι απλή:
Έχουμε καλούς φούρνους και καλούς φουρνάρηδες σε αυτό τον τόπο. Και είναι τόσοι πολλοί οι καλοί, που οι κακοί- οι οποίοι πάντοτε υπάρχουν, όπως σε όλα τα επαγγέλματα- αργά ή γρήγορα… κλείνουν!
Άρα προ  τι αυτή η απόφαση…. Κανείς δεν πιστεύει ότι θα καταπολεμήσει την ακρίβεια. Και πάμε και στο γάλα. Για το οποίο, πριν κάποιους μήνες παραλίγο να… πέσει η κυβέρνηση (λόγω του νέου νόμου).
Ας μην γελιόμαστε: Η περίφημη «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» στο συγκεκριμένο θέμα έκανε…. μία τρύπα στο νερό!
Όλοι ξέρουν πως η τιμή του γάλακτος δεν έπεσε….
Και έτσι ο αρμόδιος Υπουργός μπαίνει σε νέο γύρο συνομιλιών, με όλους τους εμπλεκομένους, στοχεύοντας, λέει, σε μία «συμφωνία κυρίων». Λυπούμαστε, αλλά δεν αντέχεται με τίποτα ο συνδυασμός της φτώχειας με τη κοροϊδία.
Στραβά αρμενίζουμε, δεν είναι στραβός ο γιαλός….   Δεν είμαστε αισιόδοξοι και γι’ άλλα καταναλωτικά αγαθά, που πουλιούνται ακριβά στην χώρα μας.
Βρίσκουν και κάνουν αφού η Κυβέρνηση διέλυσε το κράτος και τώρα κανείς δεν μπορεί να τους ελέγξει.
Γνωρίζει ότι το ίδιο προϊόν που στη Γαλλία πουλιέται ένα ευρώ, στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να το πουλάει πέντε ευρώ! Και…. Λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν. Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Ανατροπής δεν θα κουραστεί να κραυγάζει πως  όσο υπάρχουν «ποσοστώσεις» στα αγροτικά προϊόντα των κρατών- μελών της ΕΕ και δεν αφήνονται ελεύθεροι οι παραγωγοί να επενδύσουν σε ποιότητα και τιμή των προϊόντων τους, τόσο η χώρα μας θα παραμένει μία χώρα που δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες κατανάλωσης, ούτε… στα μαρούλια! Θα εξαρτόμαστε από τους άλλους, είτε είναι φθηνότεροι, είτε ακριβότεροι. Και συνήθως, οι ξένοι δεν είναι φθηνότεροι….
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:
  1. Υπάρχει ένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας;
Εάν ναι να κατατεθεί.
  1. Υπάρχουν και ποιες υπηρεσίες ελέγχου;
  2. Πραγματοποιούνται έλεγχοι από ποιον μηχανισμό;
Να κατατεθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων των τελευταίων τριών μηνών.
  1. Μετά από τους ελέγχους μειώθηκε και σε ποια προϊόντα;
  2. Το ψωμί είναι το κατ’ εξοχήν αγαθό που πωλείται ακριβά;   
Ο ερωτών Βουλευτής


Νίκος  Ι. Νικολόπουλος
Βουλευτής Αχαΐας
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια