Μητσοτάκης: Δεν κάθομαι μαζί με αυτούς που με έλεγαν φασίστα

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαλάει το «κλίμα διεύρυνσης» που επικρατεί στη ΝΔ με ανοίγματα σε πρώην στελέχη για επιστροφή στο κόμμα και τονίζει πως η ΝΔ θα πρέπει να στραφεί προς...
το κέντρο. «Δεν κάθομαι στα ίδια έδρανα με κάποιους που τα προηγούμενα χρόνια με αποκαλούσαν γερμανοτσολιά και φασίστα», είπε μιλώντας στο Mega.
Όπως ανέφερε η ΝΔ πρέπει να στραφεί στο χώρο του κέντρου ο οποίος σήμερα είναι «πολιτικά ορφανός». «Σε αυτό το χώρο συντάσσονται οι πραγματικά δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Οι δυνάμεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, κυρίως δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα και πολλοί άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία, ως το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί σε αυτούς τους πολίτες, πρωτίστως μέσα από τον πολιτικό της λόγο και τις πράξεις της».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το θέμα των 15.000 απολύσεων από το δημόσιο. Τόνισε πως αυτός ο στόχος θα πρέπει να τηρηθεί καθώς αποτελεί δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της τρόικας.

«Τρεις είναι οι μεγάλες κατηγορίες που θα τροφοδοτήσουν αυτό τον αριθμό, υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας και δεν θα επανατοποθετηθούν, υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από ΝΠΙΔ, των οποίων το μέγεθος πρέπει να περιοριστεί -αυτή η δεξαμενή είναι μικρότερη- , πειθαρχικά ελεγχόμενοι υπάλληλοι, καθώς και όσοι είχαν πλαστά δικαιολογητικά και βέβαια, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε να αναγνωριστούν ως απολυμένοι όσοι υπάλληλοι είχαν παραμείνει στο Δημόσιο με καθεστώς προσωρινής προστασίας για πολλά χρόνια», είπε.
Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πείσει την τρόικα ώστε να υπολογιστούν στις απολύσεις και οι υπάλληλοι που αποχωρούν από το Δημόσιο, στο οποίο εργάζονταν με καθεστώς προσωρινής προστασίας. Όπως ανέφερε ο αριθμός των συγκεκριμένων εργαζομένων πλησιάζει τις 2.000.

tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια