Καταιγιστικός ΠΑΟΚ 4-0 τον ΟΦΗ και μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας

Ένας καταιγιστικός ΠΑΟΚ με 4 γκολ και 3 δοκάρια σε ένα ημίχρονο... σάρωσε με 4-0 τον ΟΦΗ, βρέθηκε μόνος στην κορυφή και την ερχόμενη Κυριακή θα «μετρήσει» δυνάμεις στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό!
Τέσσερα γκολ (2 Ρατς και από ένα Αθανασιάδης και Μακ) τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες ήταν ο απολογισμός του ΠΑΟΚ στο αποψινό (28/9) παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Το σοκ από την ήττα στο Κύπελλο κόντρα στον Απόλλωνα το ξεπέρασαν με ξέσπασαν στην ομάδα του Ηρακλείου. Ο πρωτοπόρος πλέον της βαθμολογίας έχει μπροστά της δύο δύσκολα παιχνίδια με Γκινγκάμπ στην Γαλλία για το Europa League και στην συνέχεια με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Σε σχηματισμό 4-3-3 παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ. Με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Σκόνδρα και αριστερά τον Ρατς. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσικάς και Βιτορ. Στην μεσαία γραμμή οι Τζιόλης, Κάτσε και Τζανδάρης. Ενώ στην επίθεση οι Μακ και Σαλπιγγίδης στις πτέρυγες και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.
Σε σχηματισμό 3-5-2 παρατάχθηκε ο ΟΦΗ με τον Λόρια κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Αντελέγιε, Τριποτσέρης και Μέιτε. Μπροστά τους Μπανούσης, Μακρής και Μονιάκης. Στη μεσαία γραμμή οι Κάλαιτζιτς και Λαμπρόπουλος. Τέλος ο Γκατούζο για την επίθεση έβαλε τους Περογαμβράκη και Πετρόπουλο.
Γκολ από τα αποδυτήρια
Για ένα ακόμα παιχνίδι ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Εκτελεστής αυτή την φορά ήταν ο Ρατς. Ο Ρουμάνος με μια παράλληλη σέντρα έστειλε την μπάλα στον Σαλπιγγίδη με τον διεθνή επιθετικό να την ξανά στέλνει στον Ρατς. Ο έμπειρος αμυντικός μ’ ένα έξυπνο πλασέ κρέμασε τον Λόρια για να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης.
Σε τρικυμία ο ΟΦΗ
Οι Θεσσαλονικείς ασκούσαν πίεση σε όλο το γήπεδο με σκοπό να οδηγήσουν τον ΟΦΗ στο εύκολο λάθος. Σ’ ένα μεγάλο ποσοστό τα κατάφεραν καθώς η άμυνα της κρητικής ομάδας ήταν σε τρικυμία. Ο ΠΑΟΚ είχε σωστή ανάπτυξη και από τα δύο άκρα με τους Ρατς και Σκόνδρα να είναι μονίμως στην επίθεση. Ενώ πολύ δουλεία έκαναν τα ανασταλτικά χαφ, αλλά και ο Σαλπιγγίδης με πολλά τρεξίματα.
Δοκάρι και 2-0 με Μακ
Ο Δικέφαλος που δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Λόρια είχε στο 22’ άλλη μια ευκαιρία. Αρχικά με τον Σκόνδρα που δεν μπόρεσε να πλασάρει τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ και στην συνέχεια με τον Κάτσε να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ που ήταν αφηνιασμένος μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς πέτυχε στο 27ο λεπτό το 2-0 με τον Μακ. Ο Σλοβένος επιθετικός με ένα δύσκολο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρότι ο Λόρια άπλωσε όλο του το κορμί
Ρατς και 3-0
Ο ΠΑΟΚ ακόμα και όταν κατέβασε ταχύτητα στο παιχνίδι του κατάφερε και πέτυχε γκολ. Όλα ξεκίνησαν από την κούρσα του Κατσικά που προσπάθησε να περάσει δύο αμυντικούς του ΟΦΗ με τον Μονιάκη να του κάνει φάουλ. Ο Ράζβαμν Ράτς έστησε την μπάλα λίγο έξω από το ημικύκλιο με τον Ρουμάνο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.
Αφού σπάσανε τα δοκάρια ήρθε και το 4-0
Οι παίκτες του Αναστασιάδη που έκαναν εκπληκτικά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο πέτυχαν και 4ο γκολ με τον Αθανασιάδη Ο Σαλπιγγίδης από τα δεξιά έβγαλε μια συρτή σέντρα με τον Κλάους να προσπαθεί να την στείλει στα δίχτυα με τακουνάκι. Αφού βρήκε στο δοκάρι νέο σουτ του Τζανδάρη δεύτερο δοκάρι. Η πολιορκία δεν τελείωσε με τον Ρατς να σουτάρει τον Λόρια να αποκρούει και με τον Αθανασιάδη από κοντά να γράφει το 4-0 μέσα σε αποθέωση
«Κερδίστε… τον Ολυμπιακό»
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ βλέποντας πως η ομάδα τους πετούσε στον αγωνιστικό χώρο ασχολήθηκαν με το ματς της επόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία θα αντιμετωπίσει στο Καραϊσκάκη τους «ερυθρόλευκους» με τους φιλάθλους να ζητούν τη νίκη μέσα στον Πειραιά.
Ο δραστήριος Τζορτζ
Ο Γκατούζο μπορεί να έκανε πολύ γρήγορα τρεις αλλαγές και ν’ άλλαξε και τον χρηματισμό της ομάδας του, όμως ο ΟΦΗ ήταν και πάλι μόνιμα στην άμυνα. Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να δείξει θετικά στοιχεία. Ο Τζόρτζ που ήταν από τους πιο δραστήριους είχε δοκάρι στο 66ο λεπτό και ένα χαμένα τετ α τετ στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Ο ΠΑΟΚ από την δική του πλευρά δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ όπως αυτές στο 62’ με το σουτ του Μακ, αλλά και στο 65’ με τον Αθανασιάδη να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.


ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ρατς, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Τζανδάρης (68’ Παπαδόπουλος), Τζιόλης(77’ Μάρτενς), Κάτσε, Σαλπιγγίδης(69’ Γκολάσα), Μακ, Αθανασιάδης

ΟΦΗ: Λόρια, Μπανούσης(46’ Κουτσιανικούλης, Μονιάκης, Μειτέ, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής(58’ Ραζάκ), Κάλαιτζιτς, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Περογαμβράκης(46’ Τζόρτζ)

gazzetta.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια