Συνέντευξη τύπου της ΠΟΕΜ

Συνέντευξη τύπου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Αμυντικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας στη χώρα μας, παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) μαζί με τους εκπροσώπους των σωματείων του συνόλου των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.
Στη συνέντευξη τύπου τονίστηκε η αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων ώστε να μην καταρρεύσουν η ΕΑΒ, τα ΕΑΣ, η ΕΛΒΟ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα Ναυπηγεία  Νεωρίου Σύρου και κατ΄επέκταση να μη βρεθούν στο δρόμο οι περίπου 4.500 εργαζόμενοι.
Το τραγικό είναι ότι δεν υπάρχει κανένας πολιτικός σχεδιασμός, αντιθέτως δεν εκτελούνται προγράμματα σε άλλες επιχειρήσεις λόγω δόλου και σε άλλες λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.
Μέχρι στιγμής όπως τονίστηκε και στη συνέντευξη τύπου, δεν έχει δοθεί καμία κυβερνητική δέσμευση, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τελικός στόχος είναι να δοθούν και αυτές οι επιχειρήσεις έναντι ευτελούς ανταλλάγματος σε «ντόπιους ή ξένους επενδυτές».

Οι εργαζόμενοι έκρουσαν για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία.