Πασχάλης Χριστοδούλου : Απευθύνομαι στους πολίτες : Η αυριανή μέρα δεν είναι ευοίωνη ,δεν είναι αισιόδοξη

Στη Δέλτα τηλεόραση , συζήτησε για τα θέματα του νέου Καλλικρατικού Δήμου Σουφλίου ο πρώην Δήμαρχος Σουφλίου κύριος Χριστοδούλου .
Για τον Καλλκράτη εξ' αρχής τόνισε ότι έχει τελειώσει το ζήτημα , χωρίς αίμα όπως ο Καποδίστριας αλλά θα πρέπει να δούμε από εδώ και πέρα τι γίνεται . Δεν φαίνεται λέει ο κύριος Χριστοδούλου κάποιοι να έχουν πάρει σοβαρά τις αλλαγές που φέρνει ,ούτε να έχουν μελετήσει  το Καλλικράτη όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση . 
Μίλησε για ιστορική αποκατάσταση της αδικίας που έγινε εις βάρος του Δήμου Σουφλίου με τον Καποδίστρια γιατί ως τώρα το Σουφλί εμφανιζόταν ως ο αδύναμος κρίκος του Νομού , θα ήθελα να δω να ενισχύεται ο κεντρικός Έβρος , να ενισχύεται ο Δήμος μας και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση μετά την πρόοδο αυτή να γίνει το Σουφλί ο ανύπαρκτος κρίκος .
Στην αναφορά ονομάτων , πιθανών υποψηφίων και διεκδικητών για το Δήμο Σουφλίου από τους κύριους
Δούκα και Πετρίδη όπως " Κακαλή , Καλακίκο , Δελησταμάτη , Κυριακίδη , Δημούτση , Φυλλαρίδη , Τσιακίρη και  Κοσίδη "  απάντησε : δεν θα μπω στην αξιολόγηση των προσώπων αυτών είπε ο κύριος Χριστοδούλου αλλά οι περισσότεροι από αυτούς κατοικοεδρεύουν στην Αλεξανδρούπολη και δεν ξέρω πως μπορούν να συνθέσουν αν δεν γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου .
Αναφέρθηκε τις δυσκολίες των ΟΤΑ και των Δημοτικών επιχειρήσεων με τα νέα δεδομένα , για την ενοποίηση τους και τις απολύσεις προσωπικού που έρχονται .Υπάρχει τεράστια ανομοιογένεια σε όλη την έκταση του Δήμου είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου , υπάρχει μια σκληρή καθημερινότητα. Μίλησε για την τουριστική ανάπτυξη και πως αυτή θα πραγματοποιηθεί με ένα βρώμικο δήμο αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος ; και φυσικά αναφέρθηκε κυρίως στο βιολογικό καθαρισμό. .
Μίλησε και τόνισε τα  θετικά πλεονεκτήματα του νέου δήμου Σουφλίου όπως τα πεδινά αγροκτήματα των Τυχερού , Λαβάρων και Αμορίου , τα παραδοσιακά προϊόντα του Σουφλίου  , το μετάξι και την ιστορία του , υπάρχει το εθνικό πάρκο του οποίου αν ξεπεραστούν τα προβλήματα στους τοπικούς επιχειρηματίες και επενδυτές μπορεί να είναι σημαντική πηγή ανάπτυξης , υπάρχει ο ορεινός  όγκος με τον πλούτο του Ορφικού .
Η πολυπολιτισμικότητα του νέου δήμου μπορεί να γίνει ευλογία αν αναδειχθεί και αξιοποιηθεί κατάλληλα  .
Τέλος αναφέρθηκε στην πρόταση που δημοσίευσε πριν περίπου ένα μήνα για ένα κοινό ψηφοδέλτιο "δεν είναι απολίτικη κίνηση ούτε έρχεται να τορπιλίσει δημοκρατικούς θεσμούς " και τόνισε τη δυσκολία της αυριανής μέρας για το Σουφλί απευθυνόμενος όπως είπε στους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι " η αυριανή μέρα δεν είναι ευοίωνη , δεν είναι ευχάριστη " . 
Κάνω έκκληση να κάνουμε μια προσπάθεια σωτηρίας λέει ο κύριος Χριστοδούλου και μόνο για αυτές τις εκλογές που η θητεία της δημοτικής αρχής θα είναι ουσιαστικά 3 χρόνια γιατί ο Δήμος βρίσκεται υπό κατάρρευση .
Εν δυνάμει υποψήφιος αλλά όχι και τελική απόφαση γιατί μόνο με την προϋπόθεση του κοινού ψηφοδελτίου θα συμμετάσχει και όχι μόνο σαν επικεφαλής αλλά και εργάτης για να συγκροτηθεί η πρόταση ,ξεκαθάρισε ολοκληρώνοντας ο κύριος Χριστοδούλου . .

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το κείμενο της πρότασης Χριστοδούλου :
http://souflievros.blogspot.com/2010/06/blog-post_4158.html

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Για την πρώτη θέση που οδηγεί απ'ευθείας στο τσάμπιονς λιγκ αγωνίζονται Χριστοδούλου-Κακαλή,μεγάλη μάχη θα γίνει για την τελευταία θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό μεταξύ Δημούτση-Μουστακίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντέρμπυ Κακαλή_Χριστοδούλου για την κορυφή και Δημούτση-Μουστακίδη για την ουρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα τέλη του μήνα έρχεται στον Έβρο (και δη στην περιοχή Σουφλίου) ο Σαμαράς. Πάει επίσης και στα πομακοχώρια. Όπως παν τα πράματα βλέπω 2η τετραετία Κακαλή. 3 Δήμοι με 60% + Νέα Δημοκρατία, και με ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ να μην δείχνει συμπάθεια προς τον προτεινόμενο του κομματικού συστήματος, και με το ΚΚΕ να κατεβαίνει ανεξάρτητο, αν όλα αυτά τα βάλουμε μαζί με την πόλωση που θα κάνει ο Σαμαράς και το Κόμμα, τότε βγάζουμε εύκολα τα συμπεράσματα μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α και να πω ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία έχει σκοπό να κατεβάσει ένα ψηφοδέλτιο στον Δήμο Σουφλίου. Ακούγεται και λογικό απόλυτα γιατί ούτε ο Δημούτσης, ούτε ο Καλακίκος, ούτε και ο Μουστακίδης θα μπορέσουν να κάνουν ψηφοδέλτιο. Και έτσι όλοι θα μπούνε στον κύκλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέπεις δηλαδή όλους όσους έχουν εκδηλώσει την πρόθεση τους από τον χώρο της Ν.Δ να συσπειρώνονται στην Κακαλή?επειδή δεν θα μπορέσουν να κάνουν ψηφοδέλτιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ta exete xamena mono o filaridis 8a mas sosoi....gkatzio to pecnidi to exaite xasi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν σε κατάλαβα 3:00 π.μ εμείς δεν παίζουμε κανένα παιχνίδι, εκτός και αν δεν κατάλαβες ότι δεχόμαστε όλες τις απόψεις, και μάλιστα έχουμε ζητήσει να μας στέλνετε ότι θεωρείτε χρήσιμο.
    Για την πρόθεση Φυλλαρίδη να είναι υποψήφιος, και για την επιστολή που έστειλε στο ΠΑΣΟΚ το γράψαμε πρώτοι!Κάνεις λάθος λοιπόν δεν παίζουμε κανένα παιχνίδι είμαστε ανοιχτοί σε όλους.Και θα αναρτήσουμε όλες της δηλώσεις όλων των υποψηφίων αρκεί να μας τις στείλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν λέω ότι η Κακαλή θα τους συσπειρώσει ως προσωπικότητα, απλά επειδή ξέρω εδώ και χρόνια τους δεξιούς του Σουφλίου, στο τέλος όλοι θα πάνε εκεί. Το 2006, τον μήνα Αύγουστο, έλεγες στους δεξιούς του Σουφλίου για Κακαλή και κοκκίνιζαν από το κακό τους. Μετά όμως όταν το κόμμα τους έβαλε στο αυλάκι, πήγαν όλοι εκεί και είπανε και ένα ευχαριστώ. Ενώ από την άλλη ο Χριστοδούλου, αν και διαθέτει λόγο και ορισμένες ικανότητες, ωστόσο δεν μπορεί να συνθέσει τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο. Κι αυτό το λέω γιατί από τη μία κατεβαίνει το ΚΚΕ (από όπου παραδοσιακά είχε αρκετούς ψήφους) ενώ μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ προτιμά να ψηφίσει δεξιά παρά Χριστοδούλου. Τέλος, ο Χριστοδούλου, σαν άνθρωπος κάνει εκείνο που σκέφτεται και είναι εγωιστής και πεισματάρης, και δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με όσους τυχών δυσαρεστημένους για να τους πάρει πίσω. Αντίθετα η Κακαλή μπορεί να έκανε όσα έκανε, αλλά στο τέλος έρχεται και σου μιλάει και έχει έναν τρόπο που σε πείθει κατευθείαν....τώρα εσύ με όσα σου είπα βγάλε τα συμπεράσματα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. anixte ta matia sas kai dite tin tetraetia pou perase me tin kakali stin poli8ronatis na ka8ete kai apla na einai 8eatis se oti simbeni ston topo mas einai gelio na 8eloume ksana na fame ta moutra mas me authn thn kate me anikani pou gia auton ton topo htan ena dialima giati h oloi tis (douleia) dixni san dialima sxolikis xronias. prepei na kitaksoume auta pou mas prosfere ston topo mas stin 8itia tis kai oxi to xroma pou tin stirizi. An eiste euxaristimeni me tin mizeria pou mas ema8e na zoume tote kala kanoume kai pianoume pato

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν υποστήριξα την Κακαλή σε καμία περίπτωση. Απλά είπα πως έχουν τα πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου