Εθνικός στόχος η ανασυγκρότηση του κράτους

Εθνικό στοίχημα για ένα άλλο κράτος χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης δηλώνοντας αποφασισμένος να προχωρήσει στις επιβεβλημένες τομές για την έξοδο από την κρίση. Στόχος μας είναι η ανασυγκρότηση του τόπου και η διαμόρφωση μιας παραγωγικής κοινωνίας που θα στηρίζεται στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη διά βίου μάθηση, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά την επίσκεψή του σήμερα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Διοίκησης.

Η κρίση να γίνει ευκαιρία

Ένα ζωντανό εργαστήριο που μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην αναμόρφωση του δημόσιου τομέα και τη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο την αλλαγή του κράτους και την διαμόρφωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες, χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, κατά την διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης και ομιλίας του στον οργανισμό.

Όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, στόχος της κυβέρνησης είναι η ανασυγκρότηση του τόπου και η διαμόρφωση μιας παραγωγικής κοινωνίας, η οποία θα στηρίζεται στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και στη δια βίου μάθηση, η οποία θα συντελεί στη συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων.
Επίσης παρατήρησε ότι ένα λειτουργικό κράτος κοστίζει λιγότερο και η σωστή σχέση του δημοσίου υπαλλήλου με τον απλό πολίτη θα συντελέσει αποτελεσματικά και στην αλλαγή του κράτους και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία.
Στόχος είναι να αλλάξουμε οριστικά την χώρα προς το καλύτερο ώστε να μην οδηγηθούμε ξανά σε τέτοια κρίση, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την σημερινή κυβέρνηση.
Σε αυτή την προσπάθεια κάλεσε ως αρωγούς τα στελέχη του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, παρατηρώντας ότι η αξιοποίηση της εμπειρίας τους και των γνώσεών τους θα είναι καθοριστικής σημασίας για τις αλλαγές στο σύγχρονο κράτος.
Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Εσωτερικών Γ .Ραγκούσης καθώς και ο υφυπουργός κ. Ντόλιος, ενώ τον υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Νικόλαος Γεωργαράκης.

Αντιδράσεις

«Το κράτος, που είπε ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναδιοργανώνει, είναι το κράτος των μονοπωλίων. Αυτό θέλει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικό, για να θωρακίσει την κερδοφορία τους και την ισχύ του απέναντι στον εχθρό λαό», σχολίασε το ΚΚΕ.
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ – ΝΕΤ 105,8 – ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια