Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Μεταφορών

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από το υπουργείο Μεταφορών, όπου συγκεντρωμένοι ιδιοκτήτες Φορτηγών και Βυτιοφόρων ΔΧ ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν μέρος των επαγγελματιών πέταξε μπουκάλια προς την είσοδο του υπουργείου, με τα ματ να απαντούν κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υπακούσουν στην πολιτική επιστράτευση που έγινε με απόφαση του Πρωθυπουργού, μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση των δυο πλευρών στο υπουργείο Μεταφορών. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει επιδοθεί κανένα δελτίο επίταξης.

Θεσσαλονίκη: Συνεχίστηκε ο αποκλεισμός των διυλιστηρίων

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης και βυτιοφόρων δηλώνουν ανυποχώρητοι.
Τη νύχτα, βυτιοφορείς παρέμειναν στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων και δεν επέτρεπαν τον εφοδιασμό βυτιοφόρων.
Περιστασιακά, πληροφορίες από το χώρο των διυλιστηρίων αναφέρουν ότι δημιουργήθηκαν μικροεντάσεις. Η αστυνομία πάντως τηρεί διακριτική παρουσία και δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται σε αρκετή απόσταση από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου η παράταση της απεργίας διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας.
«Κανένα επιμέρους αίτημα, καμία ειδική ομάδα, δεν έχει το δικαίωμα να κρατά όμηρο όλη την ελληνική κοινωνία και να παραλύει τη χώρα» ξεκαθάρισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως είπε, τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν, επειδή θα πρέπει να πέσουν οι τιμές, θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του κάθε νοικοκυριού και θα βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας.

Αντιδράσεις

Η κυβέρνηση δεν έκανε ειλικρινή διάλογο και τώρα σπεύδει με ακραία μέσα να διευθετήσει μια ακραία κατάσταση που η ίδια δημιούργησε, σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.
Αναμενόμενη η κίνηση της κυβέρνησης, καθώς η κινητοποίηση στρέφεται κατά της πολιτικής της που θέλει τις μεταφορές σε λίγα χέρια, επεσήμανε το ΚΚΕ.
Ο ΛΑΟΣ επεσήμανε πως οι ακρότητες μπορούν να αποφευχθούν με εξαντλητικό διάλογο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε καταπάτηση του Συντάγματος και διάλυση κάθε κοινοβουλευτικής τάξης.

Πηγή: ΝΕΤ 105,8
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια